Απονομή δικαιοσύνης

[ παρουσίαση ]

Ο Δημοσθένης Καλένδης, ένας δικηγόρος του περιθωρίου, καλείται να υπερασπιστεί το δράστη μιας αποτρόπαιας δολοφονίας: Ο Φώτης Χατζής, Αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πυροβολεί «εν ψυχρώ και δημοσίως» τον Πρόεδρο του κόμματός του, Θεμιστοκλή Πανάγο, σκοτώνοντάς τον.

Πέρα από τα πρόσωπα του θύτη και θύματος, ο λόγος που η δολοφονία απασχολεί ιδιαίτερα την ελληνική κοινή γνώμη είναι ο χρόνος τέλεσής της: Διαπράττεται λίγους μόλις μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις προδιαγράφονται νικηφόρες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Έπρεπε να πεθάνει», είναι η μοναδική δήλωση που κάνει ο δράστης στους αστυνομικούς, όταν συλλαμβάνεται
επ’ αυτοφώρω στον τόπο του εγκλήματος.

Το βιβλίο «Απονομή Δικαιοσύνης» είναι ένα σύγχρονο πολιτικό θρίλερ με συναρπαστική πλοκή που διαποτίζεται από μια σκοτεινή ιστορία αγάπης. Οι πρωταγωνιστές της κινούνται πέρα και πάνω από τα όρια του καλού και του κακού, του δικαίου και του αδίκου. Επινοούν και επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες συμβίωσης, μετεωριζόμενοι στα άκρα ενός απόκρημνου ιψενικού τριγώνου.

<Ακούστηκε κάτι σαν αναφιλητό που πνιγόταν και ο θόρυβος που κάνει κανείς όταν σκεπάζει µε την παλάµη του το ακουστικό του τηλεφώνου. Δεν άντεξα άλλο και τη ρώτησα πού θα µπορούσα να τη συναντήσω. «Στο παρελθόν», µου απάντησε εκείνη κλαίγοντας. «Εκεί σκοπεύω να ταξιδέψω». Μετά ακουγόταν µόνο το βουητό της κλειστής γραµµής.>

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα): "Τόση βροχή για μια απουσία" , "Το χαμόγελο της Περσεφόνης" , "Ταξίδι στα Ιεροσόλυμα" , "Η γάτα του Σρέντινγκερ"


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Γεράσιμος Θεοδόσης, ζακυνθινής καταγωγής, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1962.

Σπούδασε νομικά στην Αθήνα. Είναι διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.

Ασχολείται με την πολιτική και την επιστημονική έρευνα, αλλά ζει αποκλειστικά για τη λογοτεχνία.
_________________________________________
Γεράσιμος Θεοδόσης: "Απονομή δικαιοσύνης"

ISBN 978-960-14-1971-8 - σελ. 251 - τιμή 15,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...