Η γάτα του Σρέντινγκερ

[ παρουσίαση ]

Παίζει ο Θεός ζάρια; Είναι αυτή η ζωή η κόλαση κάποιου άλλου κόσμου; Μπορεί ο θάνατος να μην είναι τόσο οριστικός όσο πιστεύουμε;

Πολύ πιθανό, απαντά ο Αυστριακός φυσικός Έρβιν Σρέντινγκερ. Και η «γάτα» του τον επιβεβαιώνει: Ό,τι φαίνεται δεν είναι και ό,τι είναι δε φαίνεται.

Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, ο συγγραφέας, αριστοτέχνης του λογοτεχνικού απροόπτου, στήνει μια τεράστια αφηγηματική οθόνη για να υφάνει τη δική του λογοτεχνική εκδοχή του παράδοξου της γάτας του Σρέντινγκερ, ενός παράδοξου που θεμελιώνει τη νέα κβαντική ηθική.

Ακολουθώντας τα ίχνη του αγαπημένου του φυσικού, ο Γεράσιμος Θεοδόσης προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στον αναγνώστη να αποφασίσει αν η αλήθεια είναι ένας χαμένος θησαυρός που πρέπει να ανακαλύψει ή αν θα αποκλείσει την ύπαρξή του, εφόσον δεν υπάρχει τρόπος να τον βρει.

Η Γάτα του Σρέντινγκερ είναι μια συναρπαστική ιστορία που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Πρόκειται για ένα ανέσπερο πανηγύρι της σκέψης, όπου η δράση «κλέβει» από τη φυσική επιστήμη και αυτή από τη φιλοσοφία.

Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία φιλίας, έρωτα και προδοσίας, η ατμοσφαιρική γραφή του Γεράσιμου Θεοδόση μάς οδηγεί στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής. Διαβάζοντας τη Γάτα του Σρέντινγκερ ο αναγνώστης θα ανακαλύψει δυνατότητες και αλήθειες που μέχρι σήμερα παρέμεναν για εκείνον σκοτεινές και άγνωστες, μιας και το «φως» δεν έφτανε έως αυτές.
Ένα βιβλίο για αναγνώστες με γερά νεύρα και υψηλές απαιτήσεις, ένα αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ.

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα): "Τόση βροχή για μια απουσία" , "Ταξίδι στα Ιεροσόλυμα" , "Απονομή δικαιοσύνης" , "Το χαμόγελο της Περσεφόνης"
__________________________________________
Γεράσιμος Θεοδόσης: "Η γάτα του Σρέντινγκερ"

ISBN 960-14-0968-8 - σελ. 471 - τιμή 16,44 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...