Το όνειρο

Μέσα στο κοινωνικό σύστημα που διαρκώς προσαρμόζεται προσπαθώντας να υποτάξει τον ανθρώπινο νου, απομακρύνοντάς τον από την γαλήνη και ωθώντας τον σε μια εγρήγορση για να μην του μένει χρόνος να διακρίνει τις πραγματικές του ανάγκες, υπάρχει μια αναζήτηση.

Στο βιβλίο αυτό η Ελπίδα, η Προσδοκία, η Απελπισία, η Μοναξιά και άλλες Κυράδες σε μια προσπάθεια προσωποποίησής τους, που άλλες φορές συμπαραστέκονται και άλλες εναντιώνονται στη θέληση ενός ανθρώπου που θέτει σαν πρωταρχικό του στόχο, την αναζήτηση της αγάπης και του μεγάλου έρωτα.

Αυτός ο άνθρωπος, θα ανακαλύψει μεγαλώνοντας ότι η διαφορετικότητα είναι ένας παράγοντας δυσκολίας και τον ωθεί στην εσωστρέφεια, όχι μόνο για να βρει εκεί τον σύμμαχό του, μα και τον αντίπαλο, καθώς συνυπάρχουν προσπαθώντας ο ένας να υποτάξει τον άλλο.

Στο βιβλίο αυτό, διαδραματίζεται η ζωή ενός ανθρώπου που προβληματίζεται με φιλοστοχασμούς, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα συνειδητό όνειρο που έχει μια απρόσμενη κατάληξη.

Ίσως τελικά η ζωή δεν είναι όπως όλοι μας την υποψιαζόμαστε. Ίσως τελικά είναι ένα όνειρο μέσα σε ένα άλλο όνειρο χωρίς την ύπαρξη ονειροκρίτη που θα σου ερμηνεύσει με κάποιο τρόπο αυτά που διαδραματίζονται.

Ίσως φτάνει μόνο η φαντασία για ένα ταξίδι πέρα από αυτό που μπορεί να χωρέσει ο νους προσδοκώντας την ομορφιά και όχι την αγριότητα ενός εφιάλτη. Ίσως είναι ένα τούνελ που δεν σου επιτρέπει να ξεφύγεις από εκεί που σε κατευθύνει.

Ένα «ίσως» που θα παραμείνει ένα αναπάντητο ερωτηματικό, αν δεν προσπαθήσεις διαβάζοντας το να δώσεις την δική σου ερμηνεία και μπορεί εδώ να βρεις την απεικόνιση, της δικής σου αναζήτησης.
_____________________
Χαράλαμπος Μπάστας: "Το όνειρο"

ISBN 978-618-80224-1-6, σελ. 199, έκδοση 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...