Σιωπηλός, αντάξιος θάνατος

Ο Θεός ήταν πάντα υποκριτής για τον Τζάστιν. Ενεργούσε με αξιοθαύμαστη ακρίβεια και όλα αυτά που συνέβαιναν είχαν μια απόλυτη συνέπεια. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η ύπαρξή του ήταν εναρμονισμένη με την αρρώστια και η ζωή του δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει ένα συγκεκριμένο νόημα.

Εκείνο το μοιραίο βράδυ ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι με το βλέμμα καρφωμένο στο ίδιο σημείο αρκετή ώρα. Ένοιωθε πως ήταν θεατής ενός ανατριχιαστικού ευρήματος που εντοπίστηκε μπροστά στα μάτια του και άρχισε να τον περικυκλώνει. Δεν καταλάβαινε πια πού βρισκόταν και τι γινόταν. Έβλεπε σκόρπιες εικόνες που τον αναστάτωναν ακόμα περισσότερο.

Δυνατές φωνές άρχισαν να ελευθερώνονται μέσα στο κεφάλι του και ούρλιαζαν ασταμάτητα. Ήταν μεταλλικές, χωρίς χρώμα και τον γέμιζαν απελπισία και τρόμο. Ένας ανεξήγητος πόνος διαπέρασε το κρανίο του και ολόκληρο το οπτικό πεδίο σκοτείνιασε. Η επαφή με την πραγματικότητα φαινόταν πια αδύνατη.

Ο γιατρός προειδοποίησε όλη την οικογένεια.

«Αποδιοργάνωση της προσωπικότητας, αυτό που ονομάζεται διάσπαση των ψυχικών λειτουργιών με έκπτωση του συναισθήματος, απώλεια της επαφής και ψευδαισθήσεις. Αν δεν εμφανιστεί η μορφή των παραληρημάτων, τότε μιλάμε για την κατατονική σχιζοφρένεια στην οποία υπερισχύουν οι ψυχικοί και κινητικοί αυτοματισμοί. Ο Τζάστιν θα απομονωθεί, θα γίνει κυκλοθυμικός ή ακόμα και παρανοϊκός. Οι αλλαγές στην αντίληψη θα φέρουν τα πάνω κάτω στον κόσμο του...»

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέλιος Κεσίσογλου γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα.

Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου και εργάστηκε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
____________________
Στέλιος Κεσίσογλου: "Σιωπηλός, αντάξιος θάνατος"

ISBN 9786185002275, σελ. 110, έκδοση 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...