Εμπιστοσύνη

[ παρουσίαση ]

Στο βιβλίο του Το Τέλος της Ιστορίας και ο Τελευταίος 'Ανθρωπος ο Φράνσις Φουκουγιάμα υποστήριζε ότι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου σήμαινε επίσης και την έναρξη ενός αγώνα θέσεων στην εμφανιζόμενη με γρήγορους ρυθμούς τάξη πραγμάτων του καπιταλισμού του 21ου αιώνα. Στην Εμπιστοσύνη, μια διεισδυτική αποτίμηση της αναδυόμενης παγκόσμιας οικονομικής τάξης "μετά την Ιστορία", εξηγεί τις κοινωνικές αρχές της οικονομικής ζωής - και λέει ό,τι χρειάζεται να γνωρίζει η Αμερική για να νικήσει στον επερχόμενο αγώνα για την παγκόσμια κυριαρχία.

Αμφισβητώντας ορθοδοξίες της Δεξιάς και της Αριστεράς, ο Φουκουγιάμα εξετάζει ένα ευρύ φάσμα εθνικών πολιτισμών προκειμένου να αποκαλύψει τις υποκείμενες αρχές που δημιουργούν την κοινωνική και οικονομική ευημερία. Επιμένοντας ότι μπορεί κανείς να διαχωρίζει την οικονομική από την πολιτισμική ζωή, διατείνεται ότι σε μια εποχή που το κοινωνικό κεφάλαιο ίσως είναι εξίσου σημαντικό με το φυσικό κεφάλαιο, μόνο εκείνες οι κοινωνίες που έχουν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης θα είναι ικανές να δημιουργήσουν τις ευέλικτες, μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις που είναι αναγκαίες για να ανταγωνιστούν στη νέα παγκόσμια οικονομία.

Όντας μια θαυμάσια μελέτη της διασύνδεσης της οικονομικής με την πολιτισμική ζωή, το βιβλίο Εμπιστοσύνη αποτελεί επίσης ένα δραστικό αντίδοτο στην αυξανόμενη ολίσθηση του σύγχρονου πολιτισμού προς ακραίες μορφές ατομισμού.

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα): "Η Αμερική σε σταυροδρόμι" , "Οικοδόμηση κρατών - Διακυβέρνηση και παγκόσμια τάξη στον 21ο αιώνα "
____________________________________
Φράνσις Φουκουγιάμα: "Εμπιστοσύνη"

ISBN 960-236-995-7 - σελ. 727 - τιμή 21,91 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...