Εύκολο χρήμα

Ο Χόρχε: ένας Λατίνος που πουλά ναρκωτικά και που δεν πρόκειται να μείνει στη φυλακή – πρέπει να βγει για να εκδικηθεί εκείνους οι οποίοι τον έχουν προδώσει.

Ο Μράντο: ένας Γιουγκοσλάβος επαγγελματίας φονιάς που παίρνει χάπια σαν να ήταν καραμέλες και σπάει τα δάχτυλα των θυμάτων του με το ένα χέρι χαϊδεύοντας, ταυτόχρονα, το μάγουλο της κόρης του με το άλλο.

Ο Τζέι Γ.: ένας επαρχιώτης που ονειρεύεται μεγαλεία και κάνει διάφορες νυχτερινές δουλειές του ποδαριού μόνο και μόνο για να παίζει τον πλούσιο στις παρέες των μεγαλοαστών.

Και οι τρεις ψάχνουν το εύκολο χρήμα, μια λεωφόρο της δόξας, και κάπως έτσι οι δρόμοι τους θα συναντηθούν μέσα στο κύκλωμα εμπορίου κοκαΐνης. Σύντομα, όμως, ένας άλλος, πολύ βαθύτερος δεσμός θα τους ενώσει: η εκδίκηση ενάντια στον άνθρωπο που έχει βλάψει και τους τρεις με διαφορετικούς τρόπους.

Το ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ συνιστά ένα σκοτεινό αστικό μύθο γύρω από τα ναρκωτικά, τα χρήματα και τη διεστραμμένη αίσθηση της δικαιοσύνης που κυριαρχεί στον υπόκοσμο της σουηδικής πρωτεύουσας. Αυτό το αντισυμβατικό βιβλίο, το πρώτο μέρος της τριλογίας ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΝΟΥΑΡ, καθιέρωσε τον Γενς Λαπίντους ως έναν από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στη Σουηδία και στον κόσμο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γενς Λαπίντους (Jens Lapidus) γεννήθηκε το 1974 στη Σουηδία, σπούδασε νομικά και εργάζεται ως συνήγορος υπεράσπισης σε ένα από τα πιο γνωστά δικηγορικά γραφεία της Στοκχόλμης.

Κατά καιρούς έχει εκπροσωπήσει μερικούς από τους πιο στυγνούς εγκληματίες της χώρας.

Με το ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ ολοκληρώνεται η αριστουργηματική τριλογία ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΝΟΥΑΡ, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες και θεωρείται μια από τις πιο αυθεντικές και πρωτότυπες δημιουργίες της σουηδικής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι έχει πουλήσει περισσότερο από 700.000 αντίτυπα μόνο στη Σουηδία.

Η τριλογία του Λαπίντους συγκρίνεται με το έργο συγγραφέων όπως ο Τζέιμς Ελρόι και ο Ντένις Λιχέιν. Σήμερα ο Γενς Λαπίντους ζει στη Στοκχόλμη μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν και τα άλλα τα δύο μυθιστορήματα της τριλογίας "Στοκχόλμη Νουάρ", ΜΗ ΜΑΣΑΣ και ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ.
____________________
Γενς Λαπίντους: "Εύκολο χρήμα"

ISBN 978-960-496-774-2, σελ. 664, τιμή 11,62 ευρώ, έκδοση Οκτωβρίου2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...