Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια

[ εκδήλωση ]

Οι Εκδόσεις Αρμ
ός σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Ματθαίου Γιωσαφάτ «Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια», την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 19:30.

Αίθουσα Λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κλήμης Ναυρίδης, Καθηγητής Ψυχολογίας Ε.Κ.Π.Α., Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Ρένα Βλαχάκη, Διευθ.-Παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής
Υγιεινής, Ψυχαναλύτρια, Ψυχοθεραπεύτρια

και ο συγγραφέας Ματθαίος Γιωσαφάτ, ψυχίατρος-παιδοψυχίατρος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η ανάπτυξη του παιδιού και η οικογενειακή κατάσταση μέσα στην οποία μεγαλώνει, παίζει σημαντικό ρόλο στην μετέπειτα ζωή του και την προσωπικότητά του. Στον τρόπο που διαχειρίζεται τα συναισθήματά του, στον τρόπο που αργότερα ο ίδιος θα δημιουργήσει μία οικογένεια, θα γίνει σύντροφος, γονιός. Πόσο μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από το να αναπτύξουν προβληματικές συμπεριφορές; Ποιες βάσεις είναι αυτές που μας έδωσαν οι γονείς μας, ώστε και εμείς με τη σειρά μας να γίνουμε "κοινωνοί" μιας σωστής ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης του παιδιού;

Στο βιβλίο αυτό ο Ματθαίος Γιωσαφάτ κάνει μία εισαγωγή στην ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού από τη στιγμή της σύλληψης μέχρι και τον έκτο χρόνο της ζωής του. Αναλύει τις φάσεις που περνάει το παιδί, τη σχέση με τη μητέρα και τον πατέρα, αλλά και τη σχέση του ζευγαριού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς μεγαλώνοντας ένα παιδί και κατά πόσο οι συμπεριφορές είναι άμεσα συνδεδεμένες με την δική τους παιδική ηλικία.

Ο γνωστός ψυχίατρος, προσδιορίζει τους ρόλους των γονέων κατά την ανάπτυξη του παιδιού και το πώς ή μεταξύ τους σχέση επηρεάζει την ψυχολογική αλλά και σεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού. Το βιβλίο αυτό είναι η καταγραφή τεσσάρων διαλέξεων που οργανώθηκαν στον "Αρμό", με τον ίδιο τίτλο, στις οποίες ο συγγραφέας, εκτός από την ανάλυση των θεμάτων, απαντά και σε καθημερινές αγωνίες γονέων, συζητά με το κοινό και προσεγγίζει "καυτά" θέματα της σημερινής εποχής.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ είναι ψυχίατρος, ψυχαναλυτής - ψυχοθεραπευτής. Διατέλεσε διευθυντής του Κέντρου Οικογενειακής Ψυχιατρικής Λονδίνου. Ιδρυτικό Μέλος και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας.
______________________________
Ματθαίος Γιωσαφάτ: "Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια"

ISBN 978-960-527-614-0 - σελ. 176 - τιμή 14,13 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...