Οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν

[ εκδήλωση ]

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Τηλέμαχου Χυτήρη Τι μένει από το ρόδο & Μικρό Μανιφέστο (Γιατί πρέπει να διαβάζουμε ποίηση), τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010, στις 8:00 μ.μ., στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα).

Θα μιλήσουν:

ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, συγγραφέας-κριτικός,

η Τιτίκα Δημητρούλια, κριτικός λογοτεχνίας,

και ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης, ποιητής.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ποιητής, πολιτικός, ο Τηλέμαχος Χυτήρης γεννήθηκε στις Κουραμάδες της Κέρκυρας το 1945. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή της Πίζας και παρακολούθησε μαθήματα Φιλοσοφίας στη Φλωρεντία. Εκείνη την περίοδο έγραψε και τα πρώτα του ποιήματα μετέχοντας και σε διαγωνισμούς ιταλικής ποίησης. Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές και τον συγκεντρωτικό τόμο Καλοκαίρι και Το τέλος της ομιλίας. Το τελευταίο μεταφράστηκε στα γαλλικά και κυκλοφόρησε με τον τίτλο La fin du discours (editions PHI, 2003).

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης υπήρξε διευθυντής της ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης Χρονικό (1979-81) που εξέδιδε το Πνευματικό και Καλλιτεχνικό Κέντρο «Ώρα» του Ασαντούρ Μπαχαριάν. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά κι έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά, ρουμανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...