Δρόμοι της Ανατολής


Μετά το «Αηδόνι της Σμύρνης», η πολυγραφότατη συγγραφέας Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου επιστρέφει με το νέο της βιβλίο, «Δρόμοι της Ανατολής»!

Το 1876 ο Βασίλης Παπαμάρκος είναι έξι ετών, όταν ένα τραγικό γεγονός έρχεται να συγκλονίσει την οικογένειά του. Η ψυχική δύναμη, το πείσμα και το κοφτερό μυαλό του θα του ανοίξουν νέους δρόμους. Με σκληρή δουλειά, επίμονο αγώνα και ανθρωπιά θα εκπληρώσει τα μεγάλα του όνειρα για ένα καλύτερο αύριο. Τα χτυπήματα της μοίρας και τα ιστορικά γεγονότα πολλές φορές θα ανατρέψουν τα σχέδιά του…

Στους Δρόμους της Ανατολής, οι ήρωες συναντώνται και δημιουργούν σχέσεις ζωής που δυναμώνουν στο πέρασμα του χρόνου. Αγάπη, φιλία, πάθη, έρωτες αλλά και πόνος, πίκρα και αποχωρισμός συνθέτουν το τοπίο μιας συναρπαστικής ιστορίας. Την αληθινή ιστορία μιας ζωής…

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου γεννήθηκε στην Αμμόχωστο της Κύπρου και σπούδασε μουσική και ξένες γλώσσες στη Λοζάνη και στη Βιέννη. Άρχισε να γράφει στα 16 της χρόνια· ασχολείται κυρίως με την πεζογραφία, το θέατρο και τη λογοτεχνική μετάφραση. Έχει γράψει πολλά βιβλία, θεατρικά έργα, τηλεταινίες και τηλεοπτικές σειρές που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση της Κύπρου - προσφάτως η ΕΡΤ3, μετέδωσε την επιτυχημένη της τηλεοπτική σειρά «Το Αϊδόνι της Σμύρνης».

Τιμήθηκε με το 3ο Πανελλήνιο Βραβείο της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Αθήνα 1985) για το βιβλίο της «Ο Συμεός» και με το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών (Κύπρος 1992) για το βιβλίο της «Η κόρη του Θόδωρου». Το 1994, στη Βενεζουέλα, τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο του Έβδομου Παγκόσμιου Διαγωνισμού του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.
_____________________________________________________
Ειρένα Ιωαννίδου Αδαμίδου: "Δρόμοι της Ανατολής"

ISBN 978-960-364-386-9 - σελ. 560 - τιμή 18,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...