Αναζητώντας την πραγματικότητα

[ παρουσίαση ]

To "Αναζητώντας την Πραγματικότητα" είναι το πιο σπουδαίο και μεγαλόπνοο έργο μιας ολόκληρης γενιάς. Προσφέρει μια εκτεταμένη περιγραφή του φυσικού σύμπαντος και της μαθηματικής θεωρίας που το διέπει. Τα πρώτα κεφάλαια παρέχουν το απαραίτητο μαθηματικό υπόβαθρο για τις θεωρίες της Φυσικής που αναπτύσσονται στη συνέχεια του βιβλίου, και έτσι η ανάγνωσή του δεν απαιτεί κάποια ειδική γνώση εκ μέρους του αναγνώστη.

Ο σκοπός του Roger Penrose είναι όχι μόνο να περιγράψει με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τα όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε για το σύμπαν, αλλά και να μας μεταδώσει την αίσθηση της βαθιάς ομορφιάς του και των φιλοσοφικών προεκτάσεων. Μας μαθαίνει τους ρόλους των διαφορετικών
ειδών αριθμών στη Φυσική, τις ιδέες –και τη μαγεία– του Λογισμού και της σύγχρονης Γεωμετρίας, τις έννοιες του Απείρου, τη Θεωρία της Σχετικότητας, τα θεμέλια και τις διενέξεις της Κβαντικής Μηχανικής, το καθιερωμένο πρότυπο της Σωματιδιακής Φυσικής, την Κοσμολογία, τη Μεγάλη Έκρηξη, τις Μαύρες Οπές, τη βαθιά πρόκληση του Δεύτερου Νόμου της Θερμοδυναμικής, τη θεωρία των χορδών και τη θεωρία Μ, την κβαντική βαρύτητα βρόχων, τις μόδες στην επιστήμη? ενώ παράλληλα μας δείχνει νέες κατευθύνσεις.

Σε ένα κολοσσιαίο έργο μοναδικού εύρους, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους επιστήμονες μας δίνει έναν πλήρη και απαράμιλλο οδηγό για το μεγαλείο του κόσμου που ζούμε.

Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ και αποσπάσματα μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Από τις Εκδόσεις Γκοβόστη επίσης κυκλοφορούν:

O Νέος Αυτοκράτορας (;)
[Νικητής του Bραβείου Επιστημονικού Βιβλίου 1990]

«Στο βιβλίο του O Νέος Αυτοκράτορας (;), ένα έργο τολμηρό, λαμπρό, πρωτοποριακό, ο Roger Penrose υποστηρίζει ότι μας λείπει μια θεμελιώδης γνώση τής Φυσικής, χωρίς την οποία δε θα μπορέσουμε ποτέ να καταλάβουμε το νου. Και ακόμα, διατυπώνει την πρόταση ότι ίσως τελικά αυτή η γνώση μάς χρειαστεί προκειμένου κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε μια ενοποιημένη Θεωρία των Πάντων. Η πρόταση αυτή είναι εκπληκτική». - The New York Times Book Review

«O αναγνώστης θα πρέπει να νιώθει ιδιαίτερη τιμή που συνταξιδεύει με τον P
enrose σε αυτό το μαγευτικό και μυστηριώδες ταξίδι του». - Sunday Times

Σκιές του Νου

«Ένα από τα πιο σπουδαία έργα του δεύτερου μισού τού 20ού αιώνα». - The Times

«O Penrose αποκαλύπτει διάφορους κόσμους που συνήθως είναι πολύ δύσκολο
να δούμε, αλλά χάρη στη συναρπαστική καθοδήγησή του είναι δυνατό να φανταστούμε». - The New York Times
«Προφανώς το έργο ενός λαμπρού μυαλού». - Times Literary Supp
lement

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Roger Penrose είναι ομότιμος καθηγητής Rouse Ball των Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έχει τιμηθεί με ένα πλήθος βραβείων, περιλαμβανομένου του Βραβείου Wolf 1988 για τη Φυσική, το οποίο μοιράστηκε με τον Stephen Hawking για την από κοινού συνεισφορά τους στην κατανόηση του σύμπαντος.

__________________________________
Roger Penrose: "Αναζητώντας την πραγματικότητα" - μετάφραση: Βασιλική Πετροπούλου, Γιώργος Δούλης

ISBN 960-446-091-5 - σελ. 1.240 - τιμή 60,00 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...