Η ευρωπαϊκή οικονομία 1914-2000

[ παρουσίαση ]

Το διάσημο αυτό εγχειρίδιο οικονομικής ιστορίας, στην τελευταία, ολοκληρωμένη και συμπληρωμένη έκδοσή του, είναι ένας πολύτιμος οδηγός στις μεγάλες οικονομικές αλλαγές που έλαβαν χώρα στη Δυτική και την Ανατολική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Χωρισμένη σε καθορισμένες υποπεριόδους, η μελέτη ξεκινά από τις συνέπειες του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και την ανοικοδόμηση στη δεκαετία του 1920 και προχωρεί στην οικονομική ύφεση και την ανάκαμψη της δεκαετίας του '30.

Εξετάζει ακολούθως τις επιπτώσεις του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τη νέα διαίρεση της Ευρώπης και τη μεταπολεμική οικονομική άνθηση στις δεκαετίες του '50 και του '60. Στη συνέχεια παρακολουθεί την επιβράδυνση της οικονομικής μεγέθυνσης στη δεκαετία του '70 και τα γενικά προβλήματα του πληθωρισμού και της ανεργίας. Τέλος, αποτιμά τις συνέπειες της οικονομικής ένωσης και της κατάρρευσης των κεντρικά σχεδιασμένων οικονομιών.

''Ένα εξαιρετικό εισαγωγικό σύγγραμμα, που δύσκολα μπορεί κανείς να του βρει ψεγάδι. Ένα βιβλίο νηφάλιο, διαυγέστατο, αξιόπιστο.'' - ECONOMICS

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα):

"Η ευρωπαϊκή οικονομία 1750-1914 - Θεματική προσέγγιση"

____________________________________

Derek H. Aldcroft: ''Η ευρωπαϊκή οικονομία 1914-2000'' - μετάφραση: Νικηφόρος Σταματάκης

ISBN 960-221-359-0 - σελ. 502 - Τιμή: 32,00 ευρώ - έκδοση 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...