Καλλίστο

[ παρουσίαση ]

Ο Οντέλ Ντίφους δεν είναι τέρας ευφυΐας, αλλά είναι ένα κι ενενήντα, υγιής και γεροδεμένος. Ό,τι πρέπει για το στρατό –ιδίως τώρα με τον πόλεμο στο Ιράκ, που ψάχνουν για εθελοντές με το κιάλι.

Έτσι, έχοντας την επαγγελματική του αποκατάσταση στην τσέπη, παίρνει το σαραβαλάκι του και πάει να καταταγεί στο στρατολογικό γραφείο του Καλλίστο. Όμως για κακή του τύχη, το αμάξι του χαλάει μες στις ερημιές του Κάνσας. Και αναζητώντας βοήθεια χτυπά τη λάθος πόρτα τη λάθος στιγμή...

Έμποροι ναρκωτικών, φανατικοί θρησκόληπτοι, διεφθαρμένοι μπάτσοι, ακροδεξιοί πολιτικοί και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών είναι οι ευχάριστες γνωριμίες που του επιφυλάσσει αυτή η μισοκοιμισμένη γωνιά της αμερικανικής υπαίθρου. Ο Οντέλ μπλέκει άσχημα. Και μέσα σε χρόνο μηδέν, γίνεται στόχος της υστερίας ενός ολόκληρου έθνους…

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Οι δελφινάνθρωποι"

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τόρστεν Κρολ εμφανίστηκε στο χώρο της λογοτεχνίας από το πουθενά. Κανείς, ούτε καν ο πράκτοράς του, δεν γνωρίζει τίποτε γι αυτόν, πέρα από το ότι είναι συγγραφέας και ζει στην Αυστραλία. Ωστόσο, η εξαιρετική γραφή του έκανε πολλούς να υποθέσουν ότι πίσω από το όνομα αυτό κρύβεται κάποιος γνωστός και καταξιωμένος συγγραφέας.

Και ενώ το μυστήριο παραμένει, και ένα σωρό κριτικοί και δημοσιογράφοι επιδίδονται σε αναγραμματισμούς του ονόματός του και συγκριτικές αναλύσεις του ύφους του για να ανακαλύψουν την πραγματική του ταυτότητα, ο Κρολ κατακτά το διεθνές αναγνωστικό κοινό με ένα βιβλίο χωρίς προηγούμενο -τολμηρό, αποκαλυπτικό, τρομακτικά επίκαιρο και απίστευτα αστείο.
_____________________________
Τόρστεν Κρολ (Torsten Krol): "Καλλίστο" - μετάφραση: Έφη Τσιρώνη

ISBN 978-960-620-503-3 - σελ. 416 - τιμή 17,00 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2008

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...