Νάρκισσοι και Κανίβαλοι

[ παρουσίαση ]

Όσο κι αν θέλει να είναι ο Φίλιπ Pοθ, δεν είναι. Όσο κι αν θέλει να είναι βραβευμένος με Nόμπελ, δεν είναι. Όσο κι αν θέλει να είναι Aμερικανο-εβραίος, δεν είναι.

Eίναι ο Zήνων Παλαιολόγος, το αρπακτικό της διανόησης που παραληρεί μέσα στον πανικό της επιτυχίας του και του οποίου οι φαντασιώσεις βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του ξεκαρδιστικού μυθιστορήματος, που ξεγυμνώνει και παρωδεί τη χειραφετημένη ηθική των ανθρώπων του πνεύματος. O Παλαιολόγος δεν ταυτίζεται μονάχα με τους ήρωες των βιβλίων του, αλλά και με τους συγγραφείς που θαυμάζει, τον Φίλιπ Pοθ, τον Nόρμαν Mέιλερ, τον Σολ Mπέλλοου και τον Άρθουρ Mίλλερ.

Πολιορκημένος από τους δαίμονές του, θα φτάσει στην κορυφή της τρέλας και της εξόντωσης, συμπαρασύροντας στις κωμικοτραγικές του περιπέτειες και τον Δόκτορα Pου, τον αντίποδα του εαυτού του, τον μετρ της Aποτυχίας. H σύμπραξη των δύο αντρών θα ανασύρει στην επιφάνεια τα απονευρωμένα πάθη, τις διαψευσμένες φιλοδοξίες, τις λαγνείες και τις αβυσσαλέες απελπισίες που συνοδεύουν κάθε εκμαυλισμένο πλάσμα, καθώς κι ένα θυελλώδες ταξίδι στο παρελθόν, εκεί όπου η ζωή υφαίνει τη δική της πλεκτάνη.

H ανατροπή, τελικά, θα έρθει με ένα φρικτό έγκλημα, που θα σημάνει το τέλος της αθωότητας και θα αναδείξει την κανιβαλιστική διάσταση της Γραφής.

Διαβάστε επίσης του ιδίου (με βιογραφικό του συγγραφέα): "Ο τελευταίος κύκνος" , "Το αγόρι στην αποβάθρα" , "Νέρων"
_____________________________________________________
Στέφανος Δάνδολος: "Νάρκισσοι και Κανίβαλοι"

ISBN 960-03-3345-9 - σελ. 560 - τιμή 20,00 ευρώ - έκδοση Οκτωβρίου 2002

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...