Ο τελευταίος κύκνος

[ παρουσίαση ]

Μπορούν τα εφηβικά πάθη να μας σημαδέψουν για πάντα; Υπάρχει εξιλέωση όταν ξέρεις ότι και το χρόνο να γυρνούσες πίσω, θα έκανες πάλι τα ίδια;

Δεκαετία του ’80, σε κάποιο γυμνάσιο των νοτίων προαστίων της Αθήνας. Η άφιξη της όμορφης και προκλητικής Σου αναστατώνει τις ζωές των συμμαθητών της, που την ακολουθούν πιστά στη φρενίτιδα μιας εποχής πλημμυρισμένης από μουσική ποπ και ταινίες με εξωγήινους, αρχαιολόγους και πυγμάχους. Δέκα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους, τα «παιδιά του μεσονυχτίου» μοιάζουν ακόμα εγκλωβισμένα στο σκοτάδι της εφηβείας τους: είναι αδύνατον να συμφιλιωθούν με τον εφιάλτη μιας εξαφάνισης, μιας αυτοκτονίας και με τη φήμη ότι η Σου υπήρξε, στα δεκάξι της, ερωμένη του καθηγητή τους. Το πλάσμα που θα τους λυτρώσει, στις αρχές πλέον του 21ου αιώνα, είναι εκείνο που γνωρίζει όλα τα μυστικά. Ή σχεδόν όλα;

Ένα μυθιστόρημα για τον ερωτισμό και τα λανθάνοντα ένστικτα μιας ηλικίας άγριας αλλά και τρυφερής, αθώας αλλά και ένοχης. Ένα βιβλίο για τις καλά κρυμμένες αλήθειες, που μας καθορίζουν αμετάκλητα.

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Το αγόρι στην αποβάθρα" , "Νάρκισσοι και Κανίβαλοι" , "Νέρων"

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέφανος Δάνδολος γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία το 1996 με το μυθιστόρημα «Υπνοβάτες του Σεπτέμβρη». Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα «Ο περίγελος των αγίων» (1997), «Και φόρεσαν χειροπέδες στα πουλιά» (2000), «Νάρκισσοι και Κανίβαλοι» (2002), «Νέρων – Εγώ, ένας θεός» (2004), «Το αγόρι στην αποβάθρα» (2007), καθώς και η συλλογή από νουβέλες και διηγήματα «Αγάπη σε δυο σταγόνες όνειρο» (1999).

Η μυθιστορηματική βιογραφία «Νέρων – Εγώ, ένας θεός» μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε το 2006 στην Ιταλία από τις εκδόσεις E/O. Διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικές επιθεωρήσεις του εξωτερικού, ενώ το 2008 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Young Writers’ World Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ.

Τον Μάιο του 2009 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μπότση για το συγγραφικό του έργο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
________________________________________
Στέφανος Δάνδολος: "Ο τελευταίος κύκνος"

ISBN 978-960-03-4959-7 - σελ. 256 - τιμή 16,00 - έκδοση Οκτωβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...