Οθωμανική Αυτοκρατορία 1300 - 1923Οθωμανική Αυτοκρατορία: 1300 - 1923. Τα Οθωμανικά χρονικά αφηγούνται ότι ο πρώτος Σουλτάνος, ο Οσμάν, ονειρεύτηκε τη δυναστεία που θα ίδρυε…

Οι απόγονοι του Οσμάν συνδύασαν την εφευρετικότητα των νομαδικών καταβολών τους με την αυτοκρατορική άποψη του κόσμου που διέθετε το κατακτημένο Βυζάντιο. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολυεθνικό κράτος που διαφέντευε για έξι αιώνες περιοχές οι οποίες εκτείνονταν, στο απόγειό του, από την Ουγγαρία μέχρι τον Περσικό Κόλπο, και από τη Βόρειο Αφρική μέχρι τον Καύκασο.

Η σταδιακή εξέλιξή του και η τελική καταστροφή του στα πεδία των μαχών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ένα δυναμικό έπος, που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην κατανόηση της ιστορίας του σύγχρονου κόσμου.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Caroline Finkel «ξεναγεί» τον αναγνώστη στα μονοπάτια της Ιστορίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέσα από ένα βιβλίο–μάθημα ιστορίας και αναζήτησης. Η Caroline Finkel έχει ζήσει στην Κωνσταντινούπολη για πολλά χρόνια κι έχει ταξιδέψει εκτεταμένα στην Τουρκία και τις πρώην οθωμανικές κτήσεις.

Απέκτησε διδακτορικό στην Οθωμανική Ιστορία από τη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών, και έκτοτε έχει δημοσιεύσει πολυάριθμα άρθρα, έχει διδαχθεί Ουγγρικά, Αραβικά και Περσικά, πέρα από Οθωμανικά και σύγχρονα Τουρκικά.

Το "Οθωμανική Αυτοκρατορία" είναι το τρίτο βιβλίο της.
_____________________________________________
Caroline Finkel: "Οθωμανική Αυτοκρατορία"

ISBN 978-960-364-330-2 - σελ. 740 - τιμή 24,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...