Η τέχνη του πραξικοπήματος

[ παρουσίαση ]

Το βιβλίο αυτό πρωτοδημοσιεύτηκε το 1931 και είναι το έργο που πρόσφερε στον Κούρτσιο Μαλαπάρτε μια φήμη ευρωπαϊκών διαστάσεων, αν και την εποχή εκείνη, έβλαψε την ξεχωριστή θέση που κατείχε ο συγγραφέας στους κόλπους του φασιστικού καθεστώτος.

Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και μια ωμή ακτινογραφία της επαναστατικής και αντεπαναστατικής Ευρώπης του Μεσοπολέμου, καθώς επιχειρείται μια λεπτομερής και ψυχρή ανατομία σημαντικών στιγμών του 20ού αιώνα (Οκτωβριανή Επανάσταση, η άνοδος του ναζισμού και η κατάληψη της εξουσίας από το Μουσολίνι).

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κούρτσιο Μαλαπάρτε (Curzio Malaparte), ψευδώνυµο του Κουρτ Έριχ Σούκερτ, γεννήθηκε στο Πράτο της Ιταλίας το 1898 και πέθανε στη Ρώµη το 1957. Το σύνολο του έργου του διακρίνεται για τη δυναµική απεικόνιση και τον κυνισµό µε τον οποίο αντιµετώπιζε τον πόλεµο και τις εκφάνσεις της ζωής του 20ού αιώνα. Κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση µε τα έργα του Η τέχνη του πραξικοπήματος (Ιωλκός, 2009), Οι πηγές του Βόλγα (Ιωλκός, 2008), Καπούτ (Μεταίχμιο 2007) και Το δέμα (Θεμέλιο, 1990).

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Οι πηγές του Βόλγα"

________________________________________

Κούρτσιο Μαλαπάρτε: ''Η τέχνη του πραξικοπήματος - Η βίαιη κατάληψη της εξουσίας'' - Μεταφραστής: Αθανάσιος Παππάς - Άλλοι συντελεστές: Παναγιώτης Τσιαμούρας (Επιμέλεια), Μιχάλης Ν. Κατσίγερας (Επίμετρο)

ISBN 978-960-426-505-3 - σελ. 224 - τιμή 14,40 ευρώ - έκδοση Ιουνίου 2009

Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...