Χίλια χρόνια καλές προσευχές

[ παρουσίαση ]

Σε αυτή τη βραβευμένη συλλογή διηγημάτων, η Γιγέν Λι μας μεταφέρει σε μία σύγχρονη Κίνα, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει τη σύνθετη Iστορία της, τη γεμάτη καταπίεση και ενοχή.

Στο διήγημα Έξτρα, μια μεσήλικη, μοναχική γυναίκα πιάνει φιλία με ένα μικρό αγόρι και εμείς γινόμαστε μάρτυρες του πώς η αγάπη μπορεί να υπερβεί τα εμπόδια της καθημερινότητας.

Στο διήγημα με τίτλο Αθανασία, ένας νέος άντρας μοιάζει καταπληκτικά με τον δικτάτορα, και αυτή του η ομοιότητα θα καθορίσει ολόκληρη τη ζωή του. Από την πολύβουη καρδιά του Πεκίνου και τις έρημες εκτάσεις της Μογγολίας, μέχρι ένα συνηθισμένο φαστφουντάδικο στο Σικάγο, η Λι ρίχνει φως στον τρόπο που ο μύθος, η πολιτική, η Iστορία και η κουλτούρα των ανθρώπων αλληλεπιδρούν με την προσωπικότητά τους για να συνθέσουν το πεπρωμένο τους.

Αποκαλύπτοντας κόσμους οικείους όσο και ξένους, με μια σπαρακτική ειλικρίνεια και πανέμορφο ύφος, η συναρπαστική αυτή συλλογή είναι το έργο μιας σπουδαίας νέας συγγραφέως.

«Μια υπέροχα γραμμένη συλλογή [...] Η Λι έχει το αξιοσημείωτο ταλέντο να αφηγείται ολόκληρη την Iστορία της Κίνας μέσα από τις ζωές συνηθισμένων ανθρώπων. Αποτελεί ήδη μία από τις πιο σημαντικές φωνές της Κίνας σήμερα». - New Statesman

«Πρόκειται για ιστορίες τεράστιας λάμψης και λεπτότητας [...] Στα διηγήματά της [η Λι] αποδίδει τέλεια τις αποχρώσεις της σκέψης και της δράσης». - Scotsman

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Γιγέν Λι μεγάλωσε στο Πεκίνο.

Με το διήγημά της "Αθανασία" κέρδισε το βραβείο Plimpton για νέους συγγραφείς της Paris Review, ενώ δουλειά της έχει δημοσιευθεί στα περιοδικά Prospect, New Yorker και Paris Review.

Το "Xίλια χρόνια καλές προσευχές" κέρδισε το διεθνές βραβείο διηγήματος Frank O' Connor, το Guardian First Book Award και το PEN/Hemingway Award. Tο 2009 κυκλοφόρησε με την ίδια μεγάλη επιτυχία το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο "The Vagrants".
_______________________________
Γιγέν Λι: "Χίλια χρόνια καλές προσευχές"

ISBN 978-960-03-5042-5 - σελ. 140 - τιμή 14,33 ευρώ - έκδοση Απριλίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...