Το μαγεμένο νησί

[ παρουσίαση ]

Το 1869, ο νεαρός Άγγλος φωτογράφος Γκόντγουιν Τιούντορ φτάνει στην Ελλάδα γοητευμένος από την κλασική ομορφιά της.

Η συνάντησή του με τον χαρισματικό και αντικομφορμιστή Βρετανό γαιοκτήμονα Έντγκαρ Μπρουκ θα τον οδηγήσει σε μια μεγάλη περιπέτεια σ’ ένα νησί στα βόρεια της Αττικής.

Ένας υπέροχος μαγεμένος τόπος, ένας έρωτας με την πρώτη ματιά, οικογενειακές αλήθειες και ψέματα, το πάθος για την τέχνη και την ελευθερία κι ένα διπλωματικό επεισόδιο που απειλεί να ανατρέψει την ισορροπία της συμμαχικής πίστης στην Ελλάδα μπλέκονται μ’ ένα μωσαϊκό ιστοριών και ανθρώπων που φτάνει μέχρι τις μέρες μας...

Δε θα ξεχνούσε ποτέ τη στιγμή, το γεγονός εκείνο που θα γινόταν τόσο κεντρικό στη ζωή του. Όσα σχετίζονταν μ’ αυτό έμειναν παντοτινά χαραγμένα με απόλυτη ακρίβεια στα μάτια του μυαλού του. Ίσως να ήταν επειδή είχε αναπτύξει αντίληψη φωτογράφου, που θυμόταν τέτοια ζωτικά γεγονότα σαν να τα αντίκριζε μέσα από τον φακό: την ακριβή σύνθεση, το φως και τη δομή της σκηνής. Αυτός στεκόταν στο κατώφλι της πόρτας κι αυτή ήταν καθισμένη σ’ ένα σκαμνί πλάι στη φωτιά, σκαλίζοντάς τη μ’ ένα τσιγκελωτό σίδερο. Δεν μπορούσε ακόμα να δει το πρόσωπό της, μόνο τον απλωμένο όγκο των χρυσών μαλλιών, με μια πιο σκούρα απόχρωση πλεγμένη στο βάθος τους και ελαφρά κυματιστά, έτσι που αναγκαζόταν να τα συγκρατεί για να μην την εμποδίζουν.

Γύρισε να τον κοιτάξει όταν μπήκε στο δωμάτιο και κατάλαβε αμέσως ποια πρέπει να ήταν.
____________________________________
Ρόλαντ Βέρνον: "Το μαγεμένο νησί " - μετάφραση: Τιτίνα Σπερελάκη

ISBN 978-960-163-206-3 - σελ. 648 - τιμή 22,50 ευρώ - έκδοση Μαΐου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...