Αγαπημένο μου Αϊβαλί

[ παρουσίαση ]

Σαν κινηματογραφική ταινία εκτυλίσσεται μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου η θύμηση μιας ζωής που ξεκίνησε από το Αϊβαλί κι έφτασε στην Αθήνα, λαχταρώντας μια δεύτερη πατρίδα, η οποία όμως δεν είχε τη δύναμη να προστατεύσει τα παιδιά της από τα δεινά της προσφυγιάς και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Μια αρχοντική οικογένεια από τις Κυδωνιές της Μικράς Ασίας ξεκληρίζεται κατά τα γεγονότα της μικρασιατικής καταστροφής και αναγκάζεται να ζητήσει καταφύγιο στην Ελλάδα. Θα έρθει αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα της προσφυγούπολης της Νίκαιας, τη φτώχεια, την καταφρόνεση και την προδοσία.

Βασισμένος πάνω σε ιστορικά γεγονότα, ο μύθος του βιβλίου αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο τη ζωή στο Αϊβαλί και τη Σμύρνη, τα γεγονότα που οδήγησαν στο διωγμό των Ελλήνων, την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, την καταστροφή της από τον πόλεμο του '40, ακόμη και το θρυλικό Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Ένα μυθιστόρημα-ταξίδι στο παρελθόν και στην Ιστορία της χώρας μας!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ντίνος Κουμπάτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μαθητής Γυμνασίου ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία, ενώ παράλληλα σπούδασε Θέατρο και Γαλλική Φιλολογία.

Ιδρυτής της "πειραματικής σκηνής" και του Οργανισμού Επτανησιακού Θεάτρου, έχει σκηνοθετήσει πάνω από εξήντα θεατρικά έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Βραβείο Ιονέσκο.

Παράλληλα έχει κάνει ραδιόφωνο και τηλεόραση. Στο χώρο του βιβλίου, έχουν εκδοθεί, ήδη, δεκατέσσερα δικά του έργα σε δοκίμιο, ποίηση και μυθιστόρημα, ενώ δέκα θεατρικά του έργα έχουν ανέβει στη σκηνή.
____________________________________________
Ντίνος Κουμπάτης: "Αγαπημένο μου Αϊβαλί"

ISBN 978-960-274-988-3 - σελ. 336 - τιμή 15,00 ευρώ - έκδοση Μαρτίου 2006 (τελευταία ανατύπωση Σεπτέμβριος 2009, 6η έκδοση, 12η χιλιάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...