Τα παραδεισένια οστά

[ παρουσίαση ]

Όταν πρωτοσυναντάμε τη Σούζι Σόλομον, βρίσκεται ήδη στον παράδεισο. Παρατηρώντας τη Γη από αυτό το παράξενο και πρωτόγνωρο μέρος, μας αφηγείται, με τη δροσερή και πνευματώδη φωνή ενός δεκατετράχρονου κοριτσιού, μια ιστορία μελαγχολική αλλά ταυτόχρονα γεμάτη ελπίδα.

Με συμπάθεια, νοσταλγία και αυξανόμενη κατανόηση, η Σούζι, που έπεσε θύμα δολοφονίας, βλέπει τους αγαπημένους της να ξεπερνούν σταδιακά τον πόνο της απώλειάς της και αντιλαμβάνεται πως η αγάπη που έδωσε και πήρε ήταν το σημαντικότερο δώρο της σύντομης ζωής της.

Τα "Παραδεισένια οστά" είναι ένα φωτεινό και συναρπαστικό μυθιστόρημα που μέσα από τον πόνο συνθέτει μια πραγματικά ελπιδοφόρα ιστορία. Η χειρότερη εμπειρία που μπορεί να βιώσει μια οικογένεια μετουσιώνεται σε ένα μυθιστόρημα γεμάτο δράση και χιούμορ, που μιλά με απέραντη τρυφερότητα και ειλικρίνεια για την αγάπη, τις αναμνήσεις, τη χαρά, τον παράδεισο και την επούλωση των πληγών.

Με σκηνικό έναν παράδεισο αληθινό και εφικτό και μια Γη μυστηριώδη και ανατρεπτική, το μυθιστόρημα αυτό πραγματεύεται με αντικειμενική ματιά αλλά και τρυφερότητα τις οικογενειακές ιστορίες, την αναστάτωση της εφηβείας, το αναπάντεχο και δύσκολο να αποκτηθεί κέρδος από μια οδυνηρή απώλεια. Η μικρή ηρωίδα του βιβλίου Παραδεισένια Οστά εξερευνά τον παράδεισό της αλλά και τη ζωή της στη Γη, τα αισθήματα των αγαπημένων της ανθρώπων και τις προσωπικές της αλήθειες με έκπληξη αλλά και επιείκεια για τη φύση του ανθρώπου και τους ακατάλυτους δεσμούς που δημιουργεί.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Άλις Σέμπολντ βραβεύτηκε για το έργο της από το Village Voice και έχει αρθρογραφήσει για τις εφημερίδες The New York Times και Chicago Tribune.

Τα Παραδεισένια Οστά έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές από τα έντυπα The New Yorker, The New York Times, Vogue και Bazzar, ενώ ο Λικ Μπεσόν έχει αγοράσει τα κινηματογραφικά δικαιώματα του μυθιστορήματος.

Ζει στην Καλιφόρνια με το σύζυγό της Γκλεν Ντέιβιντ Γκολντ. Έχει επίσης γράψει τη βιογραφία Lucky.
__________________________________
Άλις Σέμπολντ: «Παραδεισένια οστά»

ISBN 960-14-0662-X - σελ. 445 - τιμή 20,10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...