Δέκα ώρες δυτικά

Γκρίζο φάντασμα του πιο σκοτεινού παρελθόντος του 20ού αιώνα, o δωσίλογος Σταύρος δρα εγκληματικά στη Θεσσαλονίκη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Πλάνο το πλάνο, σκηνή προς σκηνή, ζωντανεύει μια εποχή αδυσώπητη.

Στην αυγή του 21ου αιώνα, η Αριάδνη, Ελληνοαμερικανίδα τρίτης γενιάς, και ο Μωυσής, Έλληνας Εβραίος της Θεσσαλονίκης, θα βιώσουν την «άλλη ζωή» του μεγάλου έρωτα. Αλλά η σχέση τους θα βρεθεί, ερήμην τους, αντιμέτωπη με το παρελθόν∙ η Iστορία έχει εγγραφεί στο DNA τους.

Οι απόγονοι των θυμάτων της δράσης του Σταύρου θα ζητήσουν την ομολογία του. 63 χρόνια τον είχαν στο κατόπι. Μην τυχόν και ξεφύγει ο εφιάλτης χωρίς να πληρώσει το λογαριασμό...

Μια αφήγηση για μια από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας.

Διαβάστε την κριτική του All Superior Books εδώ.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιώργος Γλυκοφρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. 

Ξεκίνησε εργαζόμενος στις κινηματογραφικές ταινίες και στα τηλεοπτικά σήριαλ του πατέρα του, Πάνου Γλυκοφρύδη, κι αργότερα εργάστηκε ως β' βοηθός σκηνοθέτη στον Θόδωρο Αγγελόπουλο. Παράλληλα, παρακολούθησε και μαθήματα κινηματογράφου στο (τότε) Δυτικό Βερολίνο.

Μετά, σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμο «La Sapienza» της Ρώμης, αλλά είχε ήδη ανακαλύψει την Πληροφορική, την οποία ακολούθησε ως επαγγελματική ενασχόληση -και όχι μόνο.

Έτσι, ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε περιοδικά κυρίως Ειδικού Τύπου δημοσιεύοντας και διηγήματα. Η νουβέλα «99.9% αληθινή ιστορία» κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό διηγημάτων Επιστημονικής Φαντασίας της «Anubis» το 1996.

Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Ο Επιβάτης», υποψήφιο για βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου στο περιοδικό «Διαβάζω», εκδόθηκε το 2006. Ακολούθησαν δύο συμμετοχές με διηγήματα στα συλλογικά βιβλία «Α όπως Αμερική» και «Το βιβλίο του Κακού». Το «Δέκα ώρες δυτικά» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του.
_______________________________
Γιώργος Γλυκοφρύδης: "Δέκα ώρες δυτικά "

ISBN 978-960-19-0613-3 - σελ. 416 - τιμή 18,42 ευρώ - έκδοση 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...