Τοπικές καταιγίδες

[ παρουσίαση ]

Το μυθιστόρημα του Γουίλιαμ Μπόιντ (William Boyd) Τοπικές καταιγίδες (Ordinary Thunderstorms) στο οποίο παρακολουθούμε τον κλιματολόγο Άνταμ Κάιντρεντ, που μόλις έχει επιστρέψει από την Αμερική στην Αγγλία, να βρίσκεται μπλεγμένος σε μια δολοφονία και τη συνηθισμένη μέχρι σήμερα ζωή του να αλλάζει τροπή.

Η αστυνομία, μια εταιρεία φαρμάκων, καθώς και κάποιοι πληρωμένοι δολοφόνοι τον κυνηγούν και ο Άνταμ, πριν καλά καλά το αντιληφθεί, βρίσκεται στην παρανομία. Σε αυτή την κατάσταση ανακαλύπτει πως διαθέτει απεριόριστες ικανότητες.

Κατορθώνει να επιβιώσει ως τυφλός ζητιάνος, ως μετανάστης, θα «κλέψει» την ταυτότητα ενός νεκρού άντρα και θα «υποδυθεί» πολλές περσόνες. Θα συναντήσει πλήθος διαφορετικών ανθρώπων...

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γουίλλιαμ Μπόυντ γεννήθηκε στην Γκάνα το 1952 και σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Νίκαιας, της Γλασκόβης και της Οξφόρδης.

Είναι παντρεμένος και ζει στο Λονδίνο.

Έχει γράψει μια συλλογή διηγημάτων και πέντε μυθιστορήματα: "Ένας καλός άνθρωπος στην Αφρική", που κέρδισε τα Βραβεία Χουίτμπρεντ και Σόμερσετ Μωμ, "Ένας παγωτο-πόλεμος", υποψήφιο για το Βραβείο Μπούκερ, "Η Αστερόεσσα" και "Η παραλία της Μπραζαβίλ", που πήρε το Βραβείο Τζέημς Τέιτ Μπλακ Μεμόριαλ.

Το τελευταίο του μυθιστόρημα "Το γαλάζιο απόγευμα" (1995) ήταν μια ακόμα μεγάλη του επιτυχία.

Ο Γουίλιαμ Μπόυντ έχει γράψει και πολλά σενάρια για τον κινηματογράφο.

_______________________________

Γουίλιαμ Μπόιντ (William Boyd): "Τοπικές καταιγίδες"

ISBN 978-960-455-986-2 - σελ. 472 - τιμή 18,88 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...