Ο ταξιδευτής του Βοσπόρου

[ παρουσίαση ]

[δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση - πρώτη έκδοση: Ιωλκός, 2002]

Ο "Ταξιδευτής του Βοσπόρου" μιλά τη γλώσσα των σημαδιών. Ο ήρωάς του, ο Άγγελος Κομνηνός, ακολουθεί τα σημάδια της ζωής, για να κατακτήσει τα όνειρά του. Μεγαλωμένος μπροστά στον Βόσπορο, αποτυπώνεται από νωρίς μέσα του το κυνήγι της ομορφιάς. Στις φλέβες του ρέει το μεράκι του Έλληνα Οδυσσέα.

Εμβληματική η πορεία του όσο και τραγική, με όλο τον πλούτο της γνώσης, του έρωτα και της θυσίας. Θ' αγαπηθεί και θ' αγαπήσει· θα ζήσει και θα ζωγραφίσει τις ομορφιές και τα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης. Στα έργα του απεικονίζει τα μηνύματα του κόσμου· γίνεται πόλος έλξης και θαυμασμού.

Είναι ένας από τους "σταλμένους" της ζωής και ένας μεγάλος εκφραστής της ελευθερίας. Εκ γενετής ανταμώνεται με τον θάνατο, γι αυτό και τον αψηφούσε σε όλο το διάβα του. Περιπλανήθηκε για ατέλειωτα χρόνια σε Ανατολή και Δύση. Φτάνει μέχρι εκεί όπου είχε διαδοθεί από παλιά ο ελληνικός πολιτισμός, ακολουθώντας πότε τα χνάρια του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πότε των Προφητών, πότε της Αναγέννησης κι άλλοτε για να σβήσει την ατελέσφορη δίψα του να ταξιδέψει και να βιώσει από κοντά την ποικιλομορφία αυτού του κόσμου.

Η συγγραφή του βιβλίου προέρχεται από έναν άνθρωπο της τουρκικής διανόησης και ζητητή της αλήθειας και του σεβασμού, τον Ομέρ Ντενίς. Οι δυο τους, αντίστοιχα, γίνονται και εκφραστές των δυο λαών, κουβαλώντας επάνω τους όλες τις αντιθέσεις τους, αλλά και τις αντιθέσεις του εαυτού τους.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πασχάλης Λαμπαρδής γεννήθηκε στις Σέρρες και έλκει την καταγωγή του από την καθ' ημάς Ανατολή.

Έχει γράψει τα βιβλία: "Υπόθεση ζωής" (Μαλλιάρης, 1997), "Ο ταξιδευτής του Βοσπόρου" (Ιωλκός, 2002), "Οι φύλακες της Ανατολίας" (Πατάκης, 2005) και "Η κοιλάδα των σπαθιών" (Πατάκης, 2008).
_____________________________________
Πασχάλης Λαμπαρδής: "Ο ταξιδευτής του Βοσπόρου"

ISBN 978-960-16-3393-0 - σελ. 360 - τιμή 17,16 ευρώ - έκδοση Δεκεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...