Στη Δευτέρα Παρουσία ας μας βάλουν απουσία

[ παρουσίαση ]

Σου φαίνεται κομματάκι νοσηρό; Αηδιάζεις μήπως στην εικόνα ενός καλοδιατηρημένου μπάρμπα που περιφέρει μια φοιτήτρια της Νομικής και την πλασάρει σε διαφόρους; Αδιαφορώ για τη γνώμη σου! Εμείς περνούσαμε εξαιρετικά. Νιώθαμε κάπως σαν παιδιά που έχουν βρει τον τρόπο να μπαινοβγαίνουν στις ζωές των μεγάλων και να τις αναστατώνουν. Ξέραμε ότι όσο είχαμε ο ένας τον άλλον. Όσο είχαμε ο ένας τον άλλον...

Υποψιάζεσαι βέβαια τη μοναδική μου αγωνία. Ότι μια μέρα θα συναντούσε η Ρούλα κάποιον, ο οποίος θα κατόρθωνε να τη γοητεύσει αληθινά και να ανατρέψει τους κανόνες του παιχνιδιού μας. Την είχα βάλει να μου υποσχεθεί πως, αν ποτέ συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν θα καταδεχόταν να μου χρυσώσει το χάπι, πως θα εξαφανιζόταν ακαριαία και δεν θα ξαναέδινε ποτέ σημεία ζωής. Κι εκείνη ωστόσο -όσο παράξενο κι αν ίσως σου φαίνεται- έτρεμε ακριβώς το ίδιο ενδεχόμενο.

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Λόγια φτερά"

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Xρήστος Xωμενίδης γεννήθηκε το 1968 στην Aθήνα.

Σπούδασε Nομικά στο Πανεπιστήμιο Aθηνών. Tο 1993 εξέδωσε το μυθιστόρημα "Tο σοφό παιδί", το 1995 το μυθιστόρημα "Tο ύψος των περιστάσεων", το 1997 τη συλλογή διηγημάτων "Δεν θα σου κάνω το χατίρι", το 1998 το μυθιστόρημα "H φωνή" και το 2000 τη συλλογή διηγημάτων "Δεύτερη ζωή". Τα πιο πρόσφατα έργα του είναι τα μυθιστορήματα "Υπερσυντέλικος", 2003, και "Το σπίτι και το κελλί", 2005. "Tο σοφό παιδί", "Tο ύψος των περιστάσεων" και "H φωνή" κυκλοφορούν στα γαλλικά από τις εκδόσεις Seuil.

________________________________

Xρήστος Xωμενίδης: "Στη Δευτέρα Παρουσία ας μας βάλουν απουσία"

ISBN 978-960-16-3960-4 - σελ. 271 - τιμή 14,00 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...