Αφουγκράσου το κοινό - Η τέχνη μιας ουσιαστικής επικοινωνίας

[ εκδήλωση ]

Οι Εκδόσεις Παπαζήση και το Βιβλιοπωλείο Ιανός έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Λίνας Τροχαλίτου-Σόρογκα

ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΟΥ ΤΟ ΚΟΙΝΟ - Η ΤΕΧΝΗ ΜΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι :

Μαρία Κομνηνού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα
ΕΜΜΕ, Γ.Γ. του Δ.Σ. της Ταινιοθήκης της Ελλάδος

Πέπη Ρηγοπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα ΕΜΜΕ

Γιάννης Τζαννετάκος, Δημοσιογράφος

Σεραφείμ Φυντανίδης, Δημοσιογράφος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24)

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αυτό είναι ένα βοήθημα για την οργάνωση, την έρευνα, την στρατηγική, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης. Περιγράφει τις διαφορές εμπορικής και δημόσιας τηλεόρασης, τα είδη ερευνών κοινού και τις εφαρμογές τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και τις μετρήσεις δημόσιας ευθύνης. Παρουσιάζει τις κυριότερες κατηγορίες προγράμματος και αναλύει τα ελκτικά τους κίνητρα, τα δομικά στοιχεία, τις αξίες κ.λπ

Απευθύνεται σε στελέχη προγράμματος τηλεόρασης, σε αναλυτές μέσου, σε τηλεοπτικούς παραγωγούς, σε συμβούλους μάρκετινγκ και σε όσους ασχολούνται με τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας γενικότερα. Είναι ένα βιβλίο χρήσιμο για τους φοιτητές πανεπιστημίων και σχολών επικοινωνίας, αλλά και για τους σκεπτόμενους πολίτες-τηλεθεατές, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα που τους εκφράζει πραγματικά.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λίνα Τροχαλίτου-Σόρογκα, έχει κάνει γλωσσικές σπουδές τέχνης και πολιτισμού στην Ελβετία, καθώς και σπουδές στα Μαζικά Μέσα Επικοινωνίας στην Αμερική, στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης.

Εργάσθηκε στον τομέα μάρκετινγκ και διαφήμισης στο Μανχάταν και στην ενημέρωση ως δημοσιογράφος για τη σύνταξη και παρουσίαση του αγγλικού δελτίου ειδήσεων «News in Brief» της ΕΡΤ.

Υπήρξε στέλεχος του δημόσιου φορέα των μέσων για πολλά χρόνια, στους τομείς της διαφήμισης, του μάρκετινγκ και της έρευνας τηλεθέασης. Η συγγραφή του βιβλίου, βασίστηκε στις γνώσεις και στις επαγγελματικές της εμπειρίες. Είναι μέλος της Επιτροπής Ερευνητών των Δημόσιων Ραδιοτηλεοπτικών σταθμών στην Ευρώπη. GEAR (GROUP OF EUROPEAN AUDIENCE RESEARCHERS).

Συμμετείχε ως ομιλήτρια σε διεθνή συνέδρια επικοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει μεταφράσει και γράψει βιβλία και πολλά άρθρα για την τηλεόραση. Είναι μέλος Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Ν. Ερυθραίας και ασχολείται με την προβολή του πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...