Η συμμορία της Τήλας

Ανάλαφρο και απολαυστικό, "Η συμμορία της Τήλας" είναι ένα μυθιστόρημα για τη χαρά της ζωής και τη μελαγχολία του τέλους της. Καταστάσεις κωμικά σουρεαλιστικές αλλά και βγαλμένες κατευθείαν μέσα από την καρδιά της πιο σκληρής νεοελληνικής πραγματικότητας, συνθέτουν μια απρόσμενη περιπέτεια με ήρωες μια συμμορία γιαγιάδων που δεν το βάζουν κάτω. Μια γλυκόπικρη ιστορία όμοια με νεραντζάκι γλυκό.

Θα μπορούσαν έξι ηλικιωμένες γυναίκες να προβούν σε σύσταση συμμορίας; Πόσο παράνομο είναι να χρηματίσεις το διευθυντή ενός γηροκομείου, για να μη δεχτεί τη νοσηλεία κάποιου;

Τα κορίτσια αναστατώνονται από ένα τρομερό γεγονός: οι γιοι της Τήλας θέλουν να την κλείσουν σε γηροκομείο για να της πάρουν το σπίτι. Ήδη την κρατούν φυλακισμένη στη μικρή μονοκατοικία της, με δεσμοφύλακα την τρομακτική Ταμάρα. Εκεί που η παρέα τους συναντιόταν μια φορά την εβδομάδα, οι συναντήσεις τους πυκνώνουν, τα κορίτσια γυρνάνε από σπίτι σε σπίτι και μέσα από σουαρέ, καφέδες και πίτσες, αναλαμβάνουν δράση. Οι σχέσεις και οι αναμνήσεις τους περνούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, για να θυμηθούν ξανά πως η ζωή είναι ωραία, πως μέχρι την τελευταία στιγμή μπορούν να διεκδικούν και να απολαμβάνουν.

Η συμμορία της Τήλας είναι η Μόρφω, με την κόρη στη Γερμανία,
η Φωφώ, που παρά τα ενενήντα της χρόνια αποφασίζει να μάθει αγγλικά,
η Ελένη, που φοράει μόνο παντελόνια και δεν παντρεύτηκε ποτέ,
η Παναγιώτα, που έχει βαρεθεί τον άντρα της,
η Μαρί, που εν μιά νυκτί έχασε οικογένεια και κοινωνική θέση,
η Μαρίτσα, που εκτός από τη μνήμη της έχει χάσει και την Τήλα, τον έρωτα της ζωής της, και φυσικά η Τήλα που είναι όλες μαζί, που σημαίνει θέληση, δυναμισμός, η ίδια η ζωή.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα


Η Μαρία Σούμπερτ γεννήθηκε το 1979 στο Μόναχο της πρώην Δυτικής Γερμανίας, από πατέρα Γερμανό και μητέρα Ελληνίδα.

Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2003 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παντείου Πανεπιστημίου με τίτλο «Πολιτιστική πολιτική, διοίκηση και επικοινωνία» και έκτοτε εργάζεται στο Τμήμα Εκδηλώσεων, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Βιβλιοπωλείου IANOS στην Αθήνα.

Ασχολείται ενεργά με το θέατρο, τόσο σε επίπεδο οργάνωσης παραγωγής, επικοινωνίας, όσο και συγγραφής και συντονισμού ομάδας. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά «Να ένα μήλο», «Μανδραγόρας» και «(δε)κατα».

Κατά καιρούς συνεργάζεται και με το πολιτιστικό φύλλο της εφημερίδας Αυγή, όπου παρουσιάζει τις νέες εκδόσεις. Είναι ενεργό μέλος του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων και ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση και επιμέλεια της έκδοσης Τα παιδία παίζει θέατρο, Ευρετήριο θεατρικών έργων για παιδιά (εκδόσεις Ντουντούμη, 2007).
_________________________________
Μαρία Σούμπερτ: "Η συμμορία της Τήλας"

ISBN 978-960-486-032-6 - σελ. 336 - τιμή 16,00 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...