Το βιβλίο της Φιλοσοφίας

[ παρουσίαση ]

Πού βρίσκεται, άραγε, η αλήθεια; Στις επιστήμες, στη θρησκεία ή στις τέχνες; Στην ανθρώπινη λογική ή στον θείο λόγο; Είναι μία και μοναδική ή έχει πολλές πλευρές; Υπάρχει πράγματι ή αποτελεί ψευδαίσθηση; Κι αν είναι μύθος, ποια ανάγκη καλύπτει;

Οι φιλόσοφοι δε σταμάτησαν ποτέ να ασχολούνται με τα παραπάνω ερωτήματα. Γι’ αυτό και είναι οι πλέον κατάλληλοι να μας οδηγήσουν στο ταξίδι στη σκέψη, από τον Πλάτωνα μέχρι τις μέρες μας, ένα ταξίδι όπου θα συναντήσουμε τον Επίκουρο, τον Μακιαβέλι, τον Ντεκάρτ, τον Σπινόζα, τον Βολταίρο, τον Ρουσό, τον Καντ, τον Μαρξ, τον Νίτσε… Στόχος: να πάρουν οι «αρχάριοι» μια ανάλαφρη και πικάντικη γεύση από την ιστορία της φιλοσοφίας.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ροζέ-Πολ Ντρουά γεννήθηκε στο Παρίσι το 1949. Σπούδασε φιλοσοφία στην École Normale Supérieure. Σε ηλικία μόλις 23 ετών πήρε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στη φιλοσοφία, εξέδωσε ένα βιβλίο για τη δημοσιογραφία και δημοσίευσε τα πρώτα του άρθρα στην εφημερίδα Le Monde.

Ως δημοσιογράφος, έχει πάρει συνεντεύξεις από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ού αιώνα, όπως ο Ουμπέρτο Έκο, ο Μισέλ Φουκό, ο Κλοντ Λεβί-Στρος, ο Τζορτζ Στάινερ κ.ά., ενώ έχει δική του εβδομαδιαία στήλη στη Le Monde. Από το 1989, ο Ροζέ-Πολ Ντρουά εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας, όπου μελετά την επιρροή των ασιατικών συστημάτων σκέψης στην ευρωπαϊκή φιλοσοφική φαντασία, καθώς και το πρόβλημα των συνόρων της φιλοσοφικής ταυτότητας. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν άλλα πέντε βιβλία του συγγραφέα.
_____________________________________
Ροζέ-Πολ Ντρουά: "Το βιβλίο της Φιλοσοφίας" - μετάφραση: Γιώργος Παρλαλόγλου

ISBN 978-960-453-629-0 - σελ. 384 - τιμή 14,94 ευρώ - πρώτη έκδοση Οκτωβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...