Η χαρισματική

[ παρουσίαση ]

Η Ρούμι νιώθει μοναξιά, καθώς της είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσαρμοστεί στην πόλη του Κάρντιφ, όπου ζει, και στη Δυτική κουλτούρα -μια κουλτούρα που μετά βδελυγμίας απορρίπτει η οικογένειά της.

Από τα οχτώ της χρόνια, όταν έγινε αντιληπτή η μαθηματική της ιδιοφυΐα, πασχίζει να φανεί αντάξια των μεγάλων προσδοκιών των γονιών της, οι οποίοι φροντίζουν το χάρισμά της στους αριθμούς να γίνει το επίκεντρο της ζωής της, και την απομονώνουν, ώστε να μελετά απερίσπαστη και να εκπληρώσει το… πεπρωμένο της.

Στα δεκαπέντε της, η Ρούμι γίνεται δεκτή στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Και τότε ακριβώς συνειδητοποιεί ότι, πέρα από παιδί Ινδών μεταναστών και χαρισματική, είναι πάνω απ’ όλα έφηβη.

"Η Ινδή Ρούμι Βάσι είναι δέκα χρόνων, δύο μηνών, δεκατριών ημερών, δύο ωρών, σαράντα δύο λεπτών και έξι δευτερολέπτων. Η πιθανότητα να συναντήσει στο δρόμο καθώς γυρίζει από το σχολείο τον Τζον Κεμπλ είναι μόλις 0,0714, μία στις δεκατέσσερις, δηλαδή ελάχιστη, και γίνεται μηδαμινή έτσι όπως είναι ντυμένη φρικαλέα, με το δαντελωτό φουστάνι και το χοντρό μάλλινο καλσόν που της έχει επιβάλει να φορέσει ο πατέρας της…"

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Νικίτα Λαλουάνι γεννήθηκε το 1973 στην πόλη Κότα του ομόσπονδου κράτους Ρατζαστάν της Ινδίας και μεγάλωσε στο Κάρντιφ της Ουαλίας.

Έχει σκηνοθετήσει τηλεοπτικά προγράμματα και ντοκιμαντέρ για το BBC. Ζει στο Λονδίνο.

Το μυθιστόρημά της H Χαρισματική απέσπασε το βραβείο Desmond Elliott, ενώ ήταν στην αρχική λίστα για το βραβείο Booker και στην τελική λίστα για το βραβείο Costa.
Η εφημερίδα Sunday Times ψήφισε τη Νικίτα Λαλουάνι ως Καλύτερη Πρωτοεμφανιζόμενη Συγγραφέα. Η Χαρισματική έχει μεταφραστεί σε δεκαέξι γλώσσες.
___________________________________
Νικίτα Λαλουάνι: "Η χαρισματική"

ISBN 978-960-14-1954-1 - σελ. 366 - τιμή 16,35 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...