Φτερά από μετάξι

[ παρουσίαση ]

Έβγαινε εκείνη από το ασανσέρ πάνω στο αναπηρικό της καροτσάκι κι έμπαινε ο έρωτας μ'' ένα τσιγάρο αναμμένο στα χείλη, θυμίζοντάς της αυτόματα μια αφίσα του Τζέιμς Ντιν που είχε κρεμασμένη αντίκρυ στο κρεβάτι της. Φαρδύ στέρνο σ'' ένα κορμί λιγνό σαν μίσχος, ίδιο με χορευτή μπαλέτου, πουκάμισο λευκό, λινό, και δυο μάτια κάρβουνα, με βλέμμα που, όταν βυθίστηκε στη σμαραγδένια θάλασσα της ματιάς της, έκανε την κοπέλα να αναριγήσει.

Με κοίταξε σαν να είμαι ένα κορίτσι όπως όλα τα άλλα, σκεφτόταν, κι από εκείνη τη συνάντηση ένιωσε αυτό που χρόνια γύρευε έπειτα από το καταραμένο ατύχημα: να την κοιτάξει ένας άντρας απλώς ως γυναίκα, χωρίς ίχνος οίκτου στο βλέμμα του, και να κοιτάξει κι αυτή το μέλλον χωρίς να σκοντάφτει πάντα στο παρελθόν… Μα πάνω που χάραζε, μια βροχή έσταξε το βαρύ της δάκρυ, λες και ήξερε κάτι σκληρό που το κορίτσι αγνοούσε.

Ευτυχώς, ο φύλακας άγγελός της με τα φτερά από μετάξι ήταν εκεί…Διαβάστε επίσης της ιδίας (με βιογραφικό της συγγραφέως): "Ήθελα μόνο ένα αντίο" , "Κλειδωμένο συρτάρι" , "Έστω μια φορά" , Με μπαλαντέρ τη μοναξιά , "Η ματζίκα της αγάπης"

_______________________________
Πασχαλιά Τραυλού: "Φτερά από μετάξι"

ISBN 978-960-453-325-1 - σελ. 560 - τιμή 20,09 ευρώ - έκδοση Φεβρουαρίου 2008 (τελευταία ανατύπωση Μάιος 2010, 10η έκδοση, 40ή χιλιάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...