Οι νύχτες στο Φλόρες

[ παρουσίαση ]

Ο Άλντο και η Ροσίτα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Αργεντινών, αναγκάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης να ξεκινήσουν μια παράξενη, νυχτερινή δουλειά: τη διανομή πίτσας με τα πόδια στη συνοικία Φλόρες. Ο ασυνήθιστος αυτός τρόπος διανομής μάς δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν ολόκληρο κόσμο που κινείται στην τροχιά του χρήματος και περιλαμβάνει έναν δολοφονημένο έφηβο, έναν δικαστή και κάποιες καλόγριες ενός μοναστηριού-οίκου ευγηρίας.

Μια αριστοτεχνική ακτινογραφία της κοινωνίας της Αργεντινής, γραμμένη με εντυπωσιακή οικονομία στη γλώσσα και λιτές, ακριβείς περιγραφές που συνθέτουν ένα θέατρο του παραλόγου, όπου τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται.

Διαβάστε επίσης του ιδίου: "Βαράμο"

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σέσαρ Άιρα γεννήθηκε στο Κορονέλ Πρίνγκλες της Αργεντινής το 1949. Έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη: μυθιστόρημα, δοκίμιο, διηγήματα και θέατρο, και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους λατινοαμερικάνους συγγραφείς.

Συνεργάζεται τακτικά με διάφορες εφημερίδες και ΜΜΕ και έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του Μπουένος Άιρες και του Ροσάριο.

Στα περίπου 60 έργα που έχει γράψει συμπεριλαμβάνονται τα: Ema, la cautiva (1997), Cόmo me hice monja (1998), La mendiga (1999), Cumplea~nos (2001), El mago (2002) και Canto castrato (2003).
_________________________________
Σέσαρ Άιρα: "Οι νύχτες στο Φλόρες" - μετάφραση: Κατερίνα Τζωρίδου

ISBN 978-960-035-031-9 - σελ. 144 - τιμή 10,00 ευρώ - έκδοση Μαρτίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...