Ήθελα μόνο ένα αντίο

[ παρουσίαση ]

Σπασμένη γέφυρα ο χρόνος, αφότου ο άγριος πόλεμος χώρισε τον Οσμάν και την Ισμήνη. Ο απαγορευμένος τους έρωτας γεννήθηκε στη Σμύρνη και ήταν γραφτό να σβήσει το Σεπτέμβρη του 1922. Τότε που η Ισμήνη έφυγε για την Ελλάδα με το παράπονο ενός αντίο που δεν ειπώθηκε και ένα δαχτυλίδι, κειμήλιο της αγάπης που εναπόθεσε στα σπλάχνα της ένα μυστικό. Της αγάπης που απόμεινε μέσα της σαν ματωμένη σκιά που την έκαιγε παρότι η ζωή της γέμισε ανθρώπους και εμπειρίες που τη σημάδεψαν.

Κατοχή, Αντίσταση, Μεταπολίτευση, το μελάνωμα της Κύπρου. Και μέσα σε όλα αυτά άλλες σκιές ανθρώπων, ο Χριστόφορος, η Ρεβέκκα, ο Φραντς, η Ειρήνη. Ο νέος της κόσμος. Εβδομήντα επτά χρόνια μετά, η εγγονή της η Άννα μαθαίνει την αλήθεια την ώρα που προσπαθεί να βγει από τον προσωπικό της λαβύρινθο.

Μόνο που το μυστικό της Ισμήνης της στήνει μιαν αναπόδραστη παγίδα που, αντί για την κάθαρση, την οδηγεί σε μια οδυνηρή αυτογνωσία.

Διαβάστε επίσης της ιδίας: "Κλειδωμένο συρτάρι" , Με μπαλαντέρ τη μοναξιά , "Έστω μια φορά" , Φτερά από μετάξι , "Η ματζίκα της αγάπης"

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Πασχαλιά Τραυλού γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Μέχρι τα δεκαοχτώ της έζησε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Το 1988 εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα, όπου σπούδασε Ελληνική Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή. Τότε έκανε και τις πρώτες συγγραφικές της απόπειρες με μικρά διηγήματα που εκδόθηκαν σε τοπική εφημερίδα της Βέροιας.

Ασχολείται με τη μουσική και τη ζωγραφική και ταξιδεύει συχνά. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία τα έξι μυθιστορήματά της, ενώ το βιβλίο της «Φτερά από μετάξι ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών 2008.
_____________________________________________
Πασχαλιά Τραυλού: "Ήθελα μόνο ένα αντίο"

ISBN 978-960-274-711-7 - σελ. 472 - τιμή 17,09 ευρώ - πρώτη έκδοση Μάιος 2003 - τελευταία ανατύπωση Σεπτέμβριος 2009 (26η έκδοση, 79η χιλιάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...