Στα ίχνη του Πάκουα

[ παρουσίαση ]

Στο πρώτο μέρ
ος της τριλογίας «Ο 9ος Οίκος» ο Κλάους Χέγκελς πληροφορείται για τη διαθήκη τού θείου του, η οποία πέρα από ένα μυθικό ποσό τού κληροδοτεί και έναν απρόσμενο γρίφο. Την επίλυσή του αναλαμβάνουν ο ηλικιωμένος φίλος του αρχιτέκτονας, που θέλει να τηρήσει μια υπόσχεση, η δραστήρια Άννα, που συναντά τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα της, και ο αινιγματικός φωτογράφος, που προσπαθεί να αποφύγει το είδωλό του.

Στο ερειπωμένο Παλάτι, στο οποίο θα τους οδηγήσει η διαθήκη, θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν όλες τις γνώσεις τους και να δοκιμάσουν το θάρρος τους. Το ταξίδι στα σκοτεινά μονοπάτια του ασιατικού μυστικισμού ξεκινά κυνηγώντας το χρόνο, με αβέβαιο προορισμό και άγνωστους εχθρούς να καιροφυλακτούν. Θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα: να πετύχουν το στόχο τους και να πληρώσουν το τιμήμα, ή όχι;

BA GUA ή PAGUA (ΠΑΚΟΥΑ), στην κινεζική γλώσσα σημαίνει οκτώ οίκοι ή οκτώ περιοχές. Στην ουσία πρόκειται για ένα χάρτη, έναν ενεργειακό χάρτη ο οποίος αναλύεται σε εννέα μέρη ενεργειακών δυνάμεων και ιδιοτήτων.

Η πυξίδα LUO PAN, αποτελεί το απαραίτητο εργαλείο για τη σωστή ενεργειακή χαρτογράφηση ενός κτηρίου. Στη φωτογραφία του εξωφύλλου υπάρχει μια τέτοια αυθεντική κινεζική πυξίδα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Δημήτρης Βασταρούχας γεννήθηκε το 1968 στην Καβάλα και σπούδασε Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός στο ΕΜΠ. Ασχολήθηκε παράλληλα με τη φωτογραφία και ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, κάτι που του προκάλεσε την έντονη επιθυμία να αποτυπώσει τις σκέψεις του στο χαρτί. Μαθήτευσε κοντά στο συγγραφέα Στρατή Χαβιαρά, ο οποίος τον ενεθάρρυνε να γράψει την τριλογία «Ο 9ος Οίκος». Το βιβλίο Στα ίχνη του Πάκουα αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας.
_____________________________________
Δημήτρης Βασταρούχας: "Στα ίχνη του Πάκουα"

ISBN 960-446-134-9 - σελ. 288 - τιμή 15,00 ευρώ - έκδοση Ιουλίου 2010

Το βιβλίο μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...