10o τεύχος του περιοδικού φιλοσοφίας Cogito

[ παρουσίαση ]

Απ
ό τις εκδόσεις ΝΕΦΕΛΗ κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου το 10o τεύχος του περιοδικού φιλοσοφίας Cogito, με αφιέρωμα «Φιλοσοφία και Θρησκεία».

Το Cogito είναι ένα φιλοσοφικό περιοδικό το οποίο απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό χωρίς ωστόσο να θυσιάζει το βάθος και τη συνθετότητα του φιλοσοφικού λόγου. Θέλει να αναδείξει τη φιλοσοφική πλευρά θεµάτων που ανακύπτουν στη δηµόσια και την ιδιωτική σφαίρα της ζωής και να δείξει πόσο γοητευτική είναι η φιλοσοφία.

Εκδίδεται από συντακτική ομάδα δύο φορές τον χρόνο. Τα θέµατά του εκτείνονται από ζητήµατα κλασικά φιλοσοφικά, όπως οι σχέσεις ηθικής και πολιτικής έως τους κήπους και τα όνειρα. Ενδιάµεσα υπάρχουν η ζωγραφική αλλά και η µαγειρική, η επιστήµη, η ιστορία, η θρησκεία, η λογοτεχνία, το θέατρο, το σινεµά, ο έρωτας, το παράλογο και η λογική, η συνείδηση και το ασυνείδητο, η γλώσσα, οι αισθήσεις, τα χρώµατα, η µουσική, η ποίηση, η αρχιτεκτονική και η νοµική. Φιλοξενεί συνεντεύξεις διακεκριµένων φιλοσόφων (Michael Frede, Alexander Nehamas, Michael Walzer, John Haugeland, Richard Swinburne) και αφιερώµατα σε θέµατα όπως: Φιλία, Ιστορία και Αφήγηση, Ιδιωτικότητα, Φυσική και Τεχνητή Νοηµοσύνη, Εφαρμοσμένη Ηθική, Τρόποι του Φιλοσοφείν, Φιλοσοφία και Σύγχρονη Τέχνη, Φιλοσοφία και Οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...