Σκίσε το manual

[ παρουσίαση ]

Στα τριάντα έξι του χρόνια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, ένας αθλητικός δημοσιογράφος, διευθυντής εφημερίδας και παραγωγός ραδιοφώνου, αποφασίζει να επιχειρήσει το «μεγάλο κόλπο»: να στήσει έντεκα αγώνες του ελληνικού ποδοσφαίρου και να «παίξει» στον αέρα του ραδιοφώνου όλες τις ηχογραφημένες συνομιλίες, τις επαφές με τα πρόσωπα που τον βοήθησαν να καθορίσει τα αποτελέσματα των παιχνιδιών. Είναι το Greek soccergate, που ανατινάζει το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

Ο Αλεξάνδρου δίνει μια τελευταία ευκαιρία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για να παραδώσει την μπάλα σε καθαρά χέρια, στα χέρια που θα ξαναφτιάξουν το παιχνίδι από την αρχή με νέους, καθαρούς κανόνες, με νέο manual.

Πώς έφτασε εκεί; Μέσα από το flash back της εικοσαετούς διαδρομής του κεντρικού ήρωα στην αθλητική δημοσιογραφία και από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών πριν από την απόδρασή του σε ένα ισπανικό νησί, την Ίμπιζα, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να κυκλοφορήσει στα ιδιαίτερα διαμερίσματα του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού και της δημοσιογραφίας. Να κινηθεί στα παρασκήνια, στους διαδρόμους και στο πεζοδρόμιο της αθλητικής showbiz και να αντιληφθεί πώς παίζεται σήμερα το παιχνίδι.

Μπράβοι, υπόκοσμος, πόρνες πολυτελείας, μάνατζερ που στήνουν παιχνίδια, πρόεδροι, διαιτητές, δημοσιογράφοι, mediaρχες, bookmakers και bet fixers συμπρωταγωνιστούν στις ιστορίες της επαγγελματικής ζωής του αθλητικού δημοσιογράφου, κι είναι αυτές που τον οδηγούν στην επιλογή της επανάστασής του.

Ο Βασίλης Σαμπράκος με το πρώτο του μυθιστόρημα «Σκίσε το manual» διηγείται μια φανταστική ιστορία, με φανταστικά πρόσωπα, φανταστικούς χαρακτήρες, έναν κακό εφιάλτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, που καμιά σχέση δεν έχει με το σημερινό καθαρό, διαφανές, αξιόπιστο, άφθαρτο, καλοφτιαγμένο, υγιές ελληνικό ποδόσφαιρο.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βασίλης Σαμπράκος γεννήθηκε το 1973 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Κέντρο Δημοσιογραφικών Σπουδών και ξεκίνησε το 1992 την καριέρα του ως μαθητευόμενος στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ». Εργάστηκε στις εφημερίδες «Κόσμος των Σπορ», «Το Βήμα», συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Sportime», «Φίλαθλος». Ηταν αρχισυντάκτης και ένας από τους πρωτεργάτες στην δημιουργία της εφημερίδας «SportDay». Εργάστηκε ως ρεπόρτερ και ως παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaSport FM, ως αρχισυντάκτης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ». Συνεργάστηκε με αρκετές ακόμη εφημερίδες, περιοδικά, websites και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τον Μάρτιο του 2008 έφτιαξε την εφημερίδα «Εξέδρα», που ανήκει στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, την οποία διευθύνει μέχρι σήμερα, μαζί με το αθλητικό website exedrasports.gr. Είναι παραγωγός και υπεύθυνος αθλητικού τμήματος στον ραδιοφωνικό σταθμό Arrena 89,2.

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Μαρία Λιάσκα.

_________________________________

Βασίλης Σαμπράκος: "Σκίσε το manual"

ISBN 978-960-19-0527-3 - σελ. 248 - τιμή 15,07 ευρώ - έκδοση 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...