Η τρυφερότητα των λύκων

Καναδάς 1867: Καθώς ο βαρύς χειμώνας σφίγγει τον κλοιό του γύρω από την απομονωμένη κοινότητα του Νταβ Ρίβερ, ένας άντρας δολοφονείται βάναυσα κι ένα δεκαεφτάχρονο αγόρι εξαφανίζεται. Τα ίχνη έξω από την καλύβα του νεκρού οδηγούν βόρεια, προς την αφιλόξενη τούντρα.

Στη μικρή κωμόπολη συρρέουν δημοσιογράφοι, ανιχνευτές και περίεργοι, άλλοι για να λύσουν το μυστήριο κι άλλοι για να το εκμεταλλευτούν.

Η ετερόκλητη ομάδα ξεκινά από το Νταβ Ρίβερ προχωρώντας προς τις παρυφές μιας απέραντης παγωμένης έκτασης που κατοικείται μόνο από άγρια ζώα και φυγάδες. Μαζί τους μια γυναίκα, συγκεντρώνει τις δυνάμεις της για να φέρει σε πέρας το σημαντικότερο ταξίδι της ζωής της. Η αλήθεια πρέπει ν’ αποκαλυφθεί πριν το χιόνι σκεπάσει για πάντα τα ίχνη του παρελθόντος.

Με πένα ασυνήθιστα σίγουρη για πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέα, η Στεφ Πένυ πλέκει αριστοτεχνικά την περιπέτεια, την αγωνία, τη σταδιακή αποκάλυψη της αλήθειας και το χιούμορ σε ένα θρίλερ, ένα γλαφυρό ιστορικό ρομάντζο, μια ιστορία μυστηρίου και, εντέλει, χάρη στο βάθος και την ποιότητα της αφήγησης, ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς.

«Φανταζόμουν ότι Η τρυφερότητα των λύκων είναι μια υπερβολικά συναισθηματική ιστορία. Είχα βαρεθεί τους συγγραφείς που δεν ήξεραν να γράφουν καθώς και τα βιβλία τους. Ωστόσο, σύντομα βυθίστηκα στον μοναχικό, χειμωνιάτικο κόσμο του Καναδά του 1860 (…) Η Πένυ διαθέτει άνεση και ικανότητα, σπάνια σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.» - Τhe Times

«Η Στεφ Πένυ, αναπαριστά πολύ έντεχνα έναν τόπο και μια εποχή που δεν γνώρισε ποτέ.» - The Guardian

Λίγα λόγια για την συγγραφέα


Η Στεφ Πένυ (Stef Penney) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Εδιμβούργο. Σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ.

Σπούδασε επίσης κινηματογράφο και τηλεόραση και αργότερα στράφηκε στη σκηνοθεσία. Μέχρι σήμερα έχει γράψει το σενάριο κι έχει σκηνοθετήσει δύο ταινίες.

Η Στεφ Πένυ τιμήθηκε με δύο βραβεία Costa 2006 (πρώην Whitbread): καλύτερου μυθιστορήματος και καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα.
_______________________________________________
Στεφ Πένυ: "Η τρυφερότητα των λύκων"
- μετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου
ISBN 978-960-6715-43-3 - σελ. 547 - τιμή 22,00 ευρώ - έκδοση 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...