Το μυστικό της Βασιλοπούλας

Μια φορά κι’ ένα καιρό, σ’ ένα παλάτι κάπου μακριά, μια βασιλοπούλα μοιάζει να είναι πολύ δυστυχισμένη. Ποιο είναι αυτό το ένοχο μυστικό που κρατά καλά κρυμμένο; Για ποιο λόγο μαραίνονται τα λουλούδια στον κήπο και τι τρόμαξε τον δράκο του παλατιού; Πως τους ήρθε και βουλώνουν τα αυτιά τους με βαμβάκι, σφουγγαράκια, καλαμάκια και ότι άλλο βρουν;

Μήπως πρόκειται για κάποιο είδος κινέζικου μαρτυρίου που αναγκάζει όλους στο παλάτι να ορκιστούν αιώνια εχεμύθεια; Κι’ αν είναι έτσι πως θα μάθουμε εμείς το μυστικό της βασιλοπούλας κι’ αν θα μπορέσει να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της;

Ελάτε τώρα… όλοι ξέρουμε καλά πως τίποτα δεν μένει μυστικό για πάντα!

Ένα παραμύθι με στιχάκια για να μάθουν τα παιδάκια πώς να αντιμετωπίζουν τη ζωή με αισιοδοξία και πως ακόμα και εκείνα τα προβλήματα που μοιάζουν άλυτα έχουν κι’ αυτά τη λύση τους.

Μετά το παραμύθι ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για το πώς μπορούν τα παιδιά να το παίξουν σαν θεατρική παράσταση, με ρόλους, σκηνικά και κοστούμια. Επίσης υπάρχουν και αρκετές σελίδες με τα σκίτσα του παραμυθιού χωρίς χρώμα για να τα μπογιατίσουν με τα δικά τους χρώματα.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Φωτεινή Βασιλείου από παιδί αφηγείται παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους. Τους ήρωες των παραμυθιών της δεν τους έχει φανταστεί, τους έχει συναντήσει, όπως λέει η ίδια, και έχει πάρει απ’ αυτούς την άδεια να αφηγηθεί τις ιστορίες τους με το δικό της τρόπο.

Η Φωτεινή αγαπάει το καλοκαίρι και τα δεντρόσπιτα και δεν της αρέσει ο χειμώνας, γιατί κρυώνει πολύ και αναγκάζεται να ντύνεται σαν το κρεμμύδι! Τρελαίνεται για τα γλυκά και παθαίνει αμόκ ειδικά με τα κοκ.

Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε πως κάποτε κατάφερε να ξεφύγει από μια πανούργα μάγισσα που την κρατούσε κλειδωμένη σε ένα ασανσέρ και είχε καταπιεί το κλειδί. Ευτυχώς που ένας κλειδαράς είχε κολλήσει ένα αυτοκόλλητο με το τηλέφωνό του δίπλα στην πόρτα κι έτσι δραπέτευσε.

Αγαπημένες τις ασχολίες είναι να ζωγραφίζει τουβλάκια στους τοίχους του σπιτιού της στον Πυργετό και να κανονίζει κρυφά ραντεβού τα βράδια του καλοκαιριού με τις αλεπουδίτσες της Ξηρονομής.
Σε ένα παράλληλο σύμπαν η ίδια κοπέλα αφού τελείωσε το Λύκειο στην Αμερική, έζησε στην Αθήνα και σπούδασε Ψυχολογία, συνέχισε την εκπαίδευσή της στο Λονδίνο και είναι εκπαιδεύτρια Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού και Ύπνωσης.

Ζει ευτυχισμένη στον Βόλο, είναι μητέρα του μικρού Θωμά, σύζυγος του Ανδρογιάννη, αδερφή της Χριστίνας και κόρη του Ευάγγελου και της Ιωάννας.
_______________________________________________
Φωτεινή Βασιλείου: "Το μυστικό της Βασιλοπούλας" - Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

ISBN 978-960-990-406-3 - Σελίδες 48 - Ένα έμμετρο παραμυθάκι και θεατρικό έργο για παιδιά μέχρι 7 ετών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...