Η γεύση της μνήμης

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει στον συνταξιούχο μαθηματικό Άρη Χιμήδη. Ενώ έχει χάσει κάθε προσωπική του μνήμη, μέσα του αρχίζουν να ξυπνούν αναμνήσεις από προηγούμενες ζωές και οράματα ενός προαιώνιου κόσμου.

Οι «θαμμένες μνήμες» οδηγούν σ’ ένα στρόβιλο γεγονότων και ανατροπών από τη Ρόδο και την Κρήτη ώς την Τουρκία, όπου εμπλέκονται πράκτορες ελληνικών και ξένων υπηρεσιών, οργανώσεις τρομοκρατών, μυστικά τάγματα και μοναχοί του Θιβέτ.

Τι σχέση έχει λοιπόν η γεύση του αίματος με την αναζήτηση του πιο καλά κρυμμένου μυστικού της Ιστορίας, που απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη;

«Με μοναδική μαεστρία και μέσα από τρομερά ζωντανές περιγραφές, ο συγγραφέας –άριστος γνώστης ο ίδιος της εξέλιξης της τεχνολογίας από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας– κατορθώνει να συνθέσει μια ιστορία σχεδόν πιστευτή, από φαινομενικά άσχετα μεταξύ τους ιστορικά γεγονότα. Η περιπέτεια κρατάει αδιάκοπο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, και περίπου τον υποχρεώνει να μοιράζεται την αγωνία των ηρώων της μέχρι τη στιγμή που, μέσα από καταιγιστική δράση, έρχεται η συγκλονιστική λύση του δράματος. Η επιστημονική φαντασία στα καλύτερά της» - Σ. Α. Παϊπέτης, Ομότιμος Καθηγητής της Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τάσος Καφαντάρης είναι δημοσιογράφος και ηλεκτρολόγος μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές μηχανικού πληροφορικής και βιομηχανικού σχεδιαστή.

Έχει εργαστεί σε εταιρείες μελετών και συμβούλων επιχειρήσεων και έχει διατελέσει αρχισυντάκτης, διευθυντής σύνταξης και εκδότης σε περιοδικά νέας τεχνολογίας και επιστημονικά ένθετα εφημερίδων.

Από την αρχή του νέου αιώνα εργάζεται ως δημοσιογράφος επιστημών για την εφημερίδα Το Βήμα. Κατά καιρούς, άρθρα του έχουν μελετηθεί ως υποδείγματα εκλαΐκευσης της επιστήμης και έχουν δοθεί ως θέματα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και για την απόκτηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

Για το δημοσιογραφικό του έργο τού απονεμήθηκε το βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» το 2008.
________________
Τάσος Καφαντάρης: "Η γεύση της μνήμης"

ISBN 978-960-221-616-3, σελ. 352, τιμή 16,00 ευρώ, έκδοση 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...