Κοφτερή αγάπη

Ένα κοινωνικό και συνάμα ερωτικό μυθιστόρημα με πνοή αστυνομικού μυστηρίου. Ένα δραματικό ανάγνωσμα που διαβάζεται με πολύ ενδιαφέρον, καθώς περιγράφει πράγματα και καταστάσεις που κανείς δεν τολμά ευθέως να τα ομολογήσει ούτε στον εαυτό του.

Μια νέα δημοσιογράφος, η Στέλλα, παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού, αφηγείται τη σύνθετη και πονεμένη ιστορία της. Μάρτυρας της διαλυμένης οικογένειάς της -η ίδια συνοδεύει τον πατέρα της στις παράνομες εξωσυζυγικές σχέσεις του- θα γνωρίσει τον δικό της μοιραίο έρωτα, τον Ίβο, τον γιο της ερωμένης του πατέρα της.

Η Στέλλα και ο Ίβο, τα παιδιά δύο παράνομων εραστών, καλούνται να πληρώσουν το βαρύ τίμημα της σχέσης των γονιών τους. Οι δύο νέοι ερωτεύονται παράφορα, οριστικά και αμετάκλητα, με μια αγάπη αδιανόητη και αδιέξοδη.

Η Στέλλα παίρνει την απόφαση να χωρίσουν και ο Ίβο εγκαθίσταται στην Αμερική, επανέρχεται όμως έπειτα από πολλά χρόνια και διεκδικεί και πάλι με επιτυχία τη Στέλλα από τον γάμο της και το παιδί της, η οποία θα τον ακολουθήσει τυφλά στη Γεωργία, όπου ο Ίβο έχει μια δεύτερη και παράλληλη ζωή με μια άτυπη οικογένεια.

Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα που ισορροπεί ανάμεσα στην οικογενειακή σάγκα, την ιστορία αγάπης και την αστυνομική περιπέτεια με φόντο έναν πραγματικό πόλεμο. Οι αναγνώστες βυθίζονται στις σελίδες και παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα την περίπλοκη σχέση ενός άντρα και μιας γυναίκας που δένονται πολύ στενά μεταξύ τους από μικρή ηλικία. Ο ένας γίνεται η σφραγίδα και συνάμα η καταστροφή του άλλου.

Βήμα βήμα, σελίδα σελίδα, η συγγραφέας μέσα από τη λεπτοδουλεμένη πρόζα της ξετυλίγει ένα ολέθριο οικογενειακό δράμα που δένει για πάντα τις ζωές των δύο πρωταγωνιστών. Με αιχμηρή ματιά συλλαμβάνει την άβυσσο της ανθρώπινης φύσης και εξιστορεί τη χαμένη παιδική ηλικία και μια μεγάλη αγάπη που δεν μπορεί να υπάρξει σε τούτο τον κόσμο.

"Γεμάτο ζωή και ρυθμό, αυθεντικό, ακριβές. Μοιάζει με ένα εξαιρετικό μπουκάλι κρασί που δεν πρέπει στιγμή να διστάσεις να το πιεις". - Die Welt online

"Μια ιστορία αγάπης σαν αποστολή αυτοκτονίας. Ένα βιβλίο που ξεπηδά από την ίδια την πηγή των συναισθημάτων. Κulturspiegel  Ένα συναισθηματικό έπος από το νέο αστέρι της σύγχρονης γερμανικής λογοτεχνίας". - Deutschlandradio Kultur

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Νίνο Χαρατισβίλι γεννήθηκε το 1983 στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Ζει και εργάζεται στη Γερμανία.

Το Κοφτερή αγάπη είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της, ενώ γράφει και θέατρο.
______________________
Νίνο Χαρατισβίλι: "Κοφτερή αγάπη" -  μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου  

ISBN 978-960-501-979-2 - σελ. 376 - τιμή 15,50 ευρώ - έκδοση Μαΐου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...