Νυχτερινό σχολείο

Όταν όλοι σου λένε ψέματα, ποιον να εμπιστευτείς; 

Το πρώτο βιβλίο μιας καλογραμμένης σειράς, ένα απολύτως εθιστικό, ανατριχιαστικό, αλλά και απολαυστικό βιβλίο, με μυστήριο, γρήγορο κινηματογραφικό ρυθμό, εντυπωσιακούς χαρακτήρες και αγωνιώδη πλοκή που επιφυλάσσει σε κάθε σελίδα εκπλήξεις. 

Η ζωή της Άλι Σέρινταν βγαίνει εκτός ελέγχου όταν ο αδελφός της το σκάει από το σπίτι. Οι γονείς της δεν νοιάζονται καθόλου για κείνη -ούτε και για τίποτε άλλο βέβαια. Και η αστυνομία μόλις τη συνέλαβε. Πάλι.

Όταν τη στέλνουν εσώκλειστη στην Κιμμέρια Ακαδημία, η Άλι νομίζει ότι βρίσκεται απλώς σε κάποιο αυστηρό αριστοκρατικό σχολείο, σαν αναμορφωτήριο. Και ότι αρκεί να προσαρμοστεί για ένα διάστημα, ώσπου να ξεθυμάνει η ιστορία. Μεγάλο λάθος. 

Η Κιμμέρια Ακαδημία δεν είναι ένα συνηθισμένο σχολείο. Οι κανόνες εκεί είναι αλλόκοτοι και αρχαϊκοί. Κι ύστερα, υπάρχει το μυστικό Νυχτερινό Σχολείο, μια κρυφή αδελφότητα γύρω από την οποία τηρείται άκρα μυστικότητα. Σιγά σιγά η Άλι αρχίζει ν’ ανακαλύπτει ότι το σχολείο και η οικογένειά της εμπλέκονται σε κάτι πολύ πιο σκοτεινό απ’ ό,τι θα μπορούσε ποτέ της να φανταστεί.  

«Το μυστήριο και η αγωνιώδης πλοκή συνθέτουν ένα βιβλίο απολαυστικό και τρομακτικό, ένα βιβλίο που σε κάνει να τινάζεσαι αλαφιασμένος και να προσέχεις πολύ ποιον θα εμπιστευτείς, ποιον θα πιστέψεις και σε ποιον θα στραφείς για βοήθεια, αν δε θέλεις να χάσεις τη ζωή σου. Είναι ένα εθιστικό, ανατριχιαστικό βιβλίο! Με πλοκή που επιφυλάσσει εκπλήξεις σε κάθε σελίδα και χαρακτήρες εντυπωσιακούς, το Νυχτερινό Σχολείο είναι μοναδικό βιβλίο!»  - Amaterasu Reads 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Κ. Τζ. Ντόχερτι είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος. Έχει συνεργαστεί με το πρακτορείο Reuters, την εφημερίδα Dallas Morning News και τους New York Times, ενώ έγινε γνωστή με τα ταξιδιωτικά βιβλία της για την Ιρλανδία και το Παρίσι, τα οποία εντάσσονται στη διάσημη σειρά Frommer’s (Wiley).

Στο βιβλίο της Ireland day-by-day (2010) συνεργάστηκε με τον σύζυγό της, τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Τζακ Τζούερς.

Η Ντόχερτι έχει αφοσιωθεί πλέον στη συγγραφή νεανικής λογοτεχνίας. Το Νυχτερινό σχολείο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εκδοτών απ’ όλο τον κόσμο και έχει πωληθεί μέχρι σήμερα σε 20 χώρες.

__________________________
Κ. Τζ. Ντόχερτι: "Νυχτερινό σχολείο" - μετάφραση: Ράνια Μπουμπουρή 

ISBN 978-960-566-034-5 - σελ. 504 - τιμή 14,99 ευρώ - έκδοση Μαΐου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...