Νέα Ελληνικά

Ο άνθρωπος της νέας εποχής, ο οποίος ζει την παγκοσμιοποίηση, αλλά και την κακώς εννοούμενη ισότητα, πλήττεται, δοκιμάζεται, εξαθλιώνεται κι αγωνιά. Μέσα από την κρίση των συνειδήσεων και των αξιών, επέρχεται ο πόνος, η καθήλωση.

Όσο ο άνθρωπος πονά, τόσο περισσότερο πονά κι η ψυχή του -μαστίζεται, μαραζώνει, ασφυκτιά.

Αυτό έχει ως συνέπεια, να μη δύναται να διαχειριστεί σωστά τις καταστάσεις που έχουν επιφέρει όλες αυτές οι αλλαγές και να αισθάνεται μετέωρος, ακάλυπτος, οργισμένος.

Αισθάνεται ότι δεν υπάρχει πουθενά και σε τίποτα ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

Η ποιητική Συλλογή "Νέα Ελληνικά" (εκδόσεις "Ιωλκός", 2012) της Στέλλας Τεργιακή, είναι το ξεσήκωμα της καρδιάς, που γίνεται άνεμος και συμπαρασύρει στο πέρασμα του, ό,τι ρυπαρό, ανηλεές κι άδικο καθηλώνει το σύγχρονο Έλληνα. Είναι η ενεργοποίηση, αλλά ταυτόχρονα κι ο προβληματισμός, απέναντι στα γεγονότα που ταλανίζουν την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι η αφορμή προβληματισμού, αλλά κι η ψυχική συμμετοχή της κατάστασης που βιώνουμε στα ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ δρώμενα.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Στέλλα Τεργιακή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη. Στα δεκαπέντε της χρόνια μετακόμισε στην Αθήνα, όπου διαμένει μέχρι σήμερα.

Από μικρή ηλικία την απασχολεί ο άνθρωπος, η δομή και η πνευματική εξέλιξή του και γενικά ό,τι τον περιβάλλει και τον συνθέτει.

Έχει ασχοληθεί με το δοκίμιο και την ποίηση. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στον Τύπο. Παράλληλα ασχολείται και με τη ζωγραφική.

Έργα της παρουσιάστηκαν σε ομαδική έκθεση.

Για πολλά έτη εργάστηκε στο χώρο της πληροφορικής και έγραψε εγχειρίδια χρήσης προγραμμάτων. Επίσης εργάστηκε σε πολυεθνική εταιρία γραφικών τεχνών επί σειρά ετών, στο χώρο των πωλήσεων και των δημοσίων σχέσεων.

Σήμερα ασχολείται με τη ζωγραφική και τη συγγραφή, στοχεύοντας πάντα στην ανθρωποκεντρική έκφραση και την ψυχική ανάταση, με απώτερο σκοπό την ενεργοποίηση, την εξέλιξη και την αναγέννηση.
______________________
Στέλλα Τεργιακή: "Νέα Ελληνικά"

ISBN 9789604267101, σελ. 45, έκδοση 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...