Οι νεκροί μιλάνε ακόμα

Η πρώτη σοβαρή υπόθεση που αναλαμβάνει η ντετέκτιβ Φιόνα Γκρίφιθ θα την οδηγήσει στην άγρια πλευρά της πόλης του Κάρντιφ.

Μια νεαρή γυναίκα και η εξάχρονη κόρη της έχουν δολοφονηθεί και μοναδικό στοιχείο είναι μια πλατινένια κάρτα που ανήκει σε ένα δισεκατομμυριούχο, ο οποίος είχε πεθάνει σε αεροπορικό ατύχημα έξι μήνες νωρίτερα. Οι συνάδελφοί της θεωρούν ότι πρόκειται απλώς για τη δολοφονία μιας πόρνης από κάποιον επικίνδυνο, διεστραμμένο πελάτη.

Η Φιόνα, από την άλλη, είναι πεπεισμένη ότι η διπλή δολοφονία οδηγεί σε ένα πολύ πιο περίπλοκο και σκοτεινό μυστήριο και αποφασίζει να διερευνήσει την υπόθεση.

Η ίδια η Φιόνα, όμως, είναι ολόκληρη ένα σκοτεινό μυστήριο, ακόμα και για τον εαυτό της. Έχει μόλις αναρρώσει από μια ψυχολογική κατάρρευση και τη στοιχειώνει ένα φρικτό, ανατριχιαστικό τραύμα. Καθώς ξεσκεπάζει την τρομερή συνωμοσία που κρύβεται πίσω από τους δυο φόνους, η Φιόνα συνειδητοποιεί ότι το τραύμα που την κάνει τόσο ευάλωτη της δίνει, ταυτόχρονα, ένα είδος έκτης αίσθησης, την ενόραση ή το χάρισμα για να αφουγκράζεται τα μυστικά των νεκρών.

Έτσι, αναζητώντας την αλήθεια με κάθε τίμημα, η Φιόνα θα οδηγηθεί στον μόνο τόπο όπου δεν ήθελε να πάει: στο ίδιο της το παρελθόν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χάρι Μπίνγκαμ γεννήθηκε στην Αγγλία το 1967.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εργάστηκε στον κλάδο των τραπεζικών επενδύσεων για μια δεκαετία, προτού αποσυρθεί για να φροντίσει την ανάπηρη γυναίκα του και να γράψει το πρώτο του βιβλίο. Τώρα ζει κοντά στην Οξφόρδη με τη γυναίκα του και με ένα σωρό σκυλιά που διαρκώς αυξάνονται.

Το "Οι νεκροί μιλάνε ακόμα" είναι το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημά του.
____________________

Χάρι Μπίνγκαμ: "Οι νεκροί μιλάνε ακόμα" - μετάφραση: Γιώργος Ίκαρος Μπαμπασάκης - εκδόσεις Ψυχογιός

ISBN 978-960-496-555-7 - σελ. - τιμή ευρώ - έκδοση Μαΐου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...