Ανατομία των ψευδαισθήσεων

Η Άννα ήταν η πριγκίπισσα με τα κόκκινα μαλλιά, η εκλεκτή των παραμυθιών, η χαϊδεμένη εγγονή του πρωθυπουργού. Χαρισματική και χαριτωμένη, περνά τα παιδικά της χρόνια μέσα στη χλιδή και υφαίνει τα μεγάλα όνειρά της στη Βουλγαρία του υπαρκτού σοσιαλισμού.

Ο Τζεμάλ ήταν φτωχόπαιδο, στιγματισμένος λόγω της τουρκικής του καταγωγής, στριμωγμένος στο περιθώριο της κοινωνίας. Παθιασμένος και αποφασιστικός, θα κρατήσει για πάντα μέσα του τη μορφή της απρόσιτης πριγκίπισσας και θα την αναζητήσει αμέσως μόλις καταρρεύσει το καθεστώς.

Στα συντρίμμια του συστήματος, οι ρόλοι αντιστρέφονται καθώς η Άννα πασχίζει να σταθεί στα πόδια της ως δημοσιογράφος ενώ ο Τζεμάλ, με παράνομες ενέργειες, χτίζει μια οικονομική αυτοκρατορία πάνω στα κόκκινα χρήματα του καθεστώτος. Ενάντια σε ένα πεπρωμένο που τους ξεπερνά και τους θέλει εχθρούς, οι δυο ερωτευμένοι θα ακροβατήσουν στα όρια της ύπαρξης προσπαθώντας να υπερβούν τις ψευδαισθήσεις τους και να διεκδικήσουν μια ζωή χωρίς ψέματα.

Μια ιστορία αγάπης που θριαμβεύει πάνω στα ερείπια της πολιτικής, της ιστορίας και του εγκλήματος και αποδεικνύει πως μόνο ο έρωτας, με μια ανατομία λυτρωτική, μπορεί να ελευθερώσει από τις ψευδαισθήσεις.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Λιουντμίλα Φιλίποβα γεννήθηκε το 1977 στη Βουλγαρία. Είναι η εγγονή του τελευταίου πρωθυπουργού της χώρας, επί κομμουνιστικού καθεστώτος.

Πήρε το πτυχίο της από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Το 2009 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Εργάστηκε ως υπεύθυνη μάρκετινγκ σε διάφορες εταιρείες και διαφημιστικά πρακτορεία, ενώ υπήρξε αρχισυντάκτρια στο περιοδικό Marketing & Media.

Έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα, τα οποία έχουν πουλήσει χιλιάδες αντίτυπα στην πατρίδα της. Όλα τα βιβλία της είναι εμπνευσμένα από αληθινές ιστορίες και βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Προκειμένου να γράψει, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, συγκεντρώνει πληροφορίες, παίρνει συνεντεύξεις και κάνει συστηματική έρευνα. Το "Ανατομία των ψευδαισθήσεων" είναι το πρώτο βιβλίο της και γνώρισε τεράστια επιτυχία μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες αφότου εκδόθηκε.

Μια τουρκική εταιρεία παραγωγής έχει αγοράσει τα δικαιώματα για να μεταφέρει το βιβλίο στη μικρή οθόνη.
__________________________
 Λιουντμίλα Φιλίποβα: "Ανατομία των ψευδαισθήσεων" - μετάφραση: Πάνος Σπαθογιάννης

ISBN 978-960-496-557-1 - σελ. 488 - τιμή 8,99 ευρώ - έκδοση Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...