Ρωγμές στη σιωπή

[ παρουσίαση ]

Μια πόρτα που κλείνει με πάταγο μέσα στη νύχτα. Ο εκκωφαντικός ήχος μιας πιστολιάς. Ένας δυνατός άνεμος που παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. Ίσως και την αλήθεια. Μια γυναίκα μέσα από τις εξομολογήσεις της σ έναν ψυχίατρο και στη μητέρα της, που ζει με άνοια σε οίκο ευγηρίας, ξετυλίγει την ιστορία της οικογένειάς της, γυμνή από ψευδαισθήσεις, με πικρό χιούμορ και σπαραχτική τρυφερότητα.

Εκμυστηρεύσεις, θολές αναμνήσεις, βασανιστικές σκέψεις, αμφιβολίες, υποψίες και ενοχές ξαναζωντανεύουν ένα παρελθόν έτοιμο να σκάσει στα χέρια τους σαν ωρολογιακή βόμβα. Ο πόνος, ο θυμός και η αγάπη, η συγχώρεση και η εξιλέωση, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Και τίποτα δε διαρκεί για πάντα...

Τρυφερό, εξομολογητικό, αποκαλυπτικό, ένα μυθιστόρημα που ανιχνεύει σε βάθος τις απόκρυφες πτυχές της ανθρώπινης ψυχής.

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Ζέτα Κουντούρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος και εργάζεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από τις Εκδόσεις της Εστίας κυκλοφόρησαν τα βιβλία της "Η Πρεμιέρα" (1992) και "Σας είδα" (1995). Από τις εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφόρησε "Η αίσθηση γυναίκας - Προσεγγίσεις ζωής" (2002), ένα βιβλίο το οποίο έγραψε μαζί με πέντε άλλες γυναίκες συγγραφείς.

Συνεργασίες της έχουν δημοσιευθεί σε γνωστά λογοτεχνικά περιοδικά: Πλανόδιον, Ευθύνη, Περίπλους, Εμβόλιμον, Ανατολικός, κ.α. Από τη συλλογή της "Η Πρεμιέρα", το διήγημα "Στοίχημα" έχει συμπεριληφθεί στο νέο τόμο Ανθολογίας Ρένου, Ήρκου και Στάντη Αποστολίδη και το διήγημα "Όμορφη ζωή" έχει μεταφραστεί στα ισπανικά και έχει δημοσιευθεί σε μία ανθολογία Ελληνίδων συγγραφέων της Teresa Sempere (escritoras GRIEGAS, 2004).
__________________________________
Ζέτα Κουντούρη: "Ρωγμές στη σιωπή"

ISBN 978-960-04-4120-8 - σελ. 248 - τιμή 12,50 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...