Κοινωνικές όψεις της κρίσης στην Ελλάδα

Η διεθνής οικονομική κρίση έπληξε την Ελλάδα με ιδιαίτερη σφοδρότητα.

Η ελληνική οικονομία διανύει ήδη τον πέμπτο χρόνο ύφεσης και τον τέταρτο χρόνο εφαρμογής πολιτικών λιτότητας, που δεν άφησαν ανέπαφη σχεδόν καμιά πτυχή της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής της χώρας.

Ο παρών συλλογικός τόμος επιδιώκει να αναδείξει αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό. Οι συγγραφείς -καθένας στον τομέα της ειδικότητάς του- αναλύουν τις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης και αναδεικνύουν πολλές αθέατες πλευρές της.

Χωρίς να παραλείπουν τη συζήτηση γύρω από τα αίτια, φωτίζουν τις εξελίξεις από το ξέσπασμα της κρίσης και τη σύναψη της πρώτης δανειακής σύμβασης το 2010 μέχρι σήμερα, και αποτιμούν όσα ακολούθησαν.

Συμβάλλοντας στην επιστημονική συζήτηση που διεξάγεται για το θέμα και προτείνοντας νέα πεδία και τομείς διερεύνησης, το βιβλίο αυτό, εκτός από ένα χρήσιμο εργαλείο για τους επιστήμονες και τους φοιτητές των κοινωνικών επιστημών, αποτελεί και μια επίκαιρη μελέτη για όσους αναγνώστες επιθυμούν να κατανοήσουν σε εύρος και σε βάθος τις επιπτώσεις της σημερινής κρίσης.
_______________
Σ. Ζαμπαρλούκου, Μ. Κούση (επιστημονική επιμέλεια): "Κοινωνικές όψεις της κρίσης στην Ελλάδα"

ISBN 9789605462383, σελ. 480, έκδοση 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...