Αποκάλυψη

[ παρουσίαση ]

Στην ανάστατη Αλβανία, μετά την πτώση του Αλία, όλοι οι κάτοικοί της αγωνιούν για την τύχη τους.

Ο γερο-Γούναρης με την ασκητική φιγούρα του, που μια ζωή κυνηγάει το άπιαστο όνειρό του. Το τρυφερό ερωτευμένο ζευγάρι του Νίκο και της Μπρούνα, που προσπαθούν να βρουν μια δουλειά πριν παντρευτούν. Η βασανισμένη μορφή της κυρίας Σοφίας, που έμεινε απομεινάρι απ’ όλη της την οικογένεια να φροντίζει τους επισκέπτες. Ο πατήρ Ευφραίμ που ξεφύτρωσε ξαφνικά για να δώσει αποκούμπι στους ταλαιπωρημένους Φιριανούς με τον πολύτιμο βοηθό του, τον πατέρα Κωνσταντίνο, ο οποίος μέσα στα κατάβαθα της ψυχής του έχει εγκλωβίσει μια τρικυμισμένη οικογενειακή ζωή, και ένα σωρό άλλοι.

Όλοι αυτοί μαζεύονται κάθε απόγευμα στο χώρο της εκκλησίας, που έχει μετατραπεί σε εντευκτήριο, και προσπαθούν να βρουν διέξοδο στα μεγάλα προβλήματά τους. Κι όσο κυλά ο χρόνος, το γεμάτο από αναταραχές, μίση και εκδίκηση τοπίο, σιγά σιγά μετατρέπεται σε αγκαλιά κατανόησης και αγάπης…

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο από αγωνιώδεις προβληματισμούς, αλλά και από ευκαιρίες για γνώση, αφού με τρόπο απλό γίνονται κατανοητές βασικές έννοιες που αφορούν στη χριστιανική μας πίστη. Με έντονη αγωνία αλλά και μεγάλη τρυφερότητα σκιαγραφεί τις φυσιογνωμίες των πρωταγωνιστών και τους διαφορετικούς χαρακτήρες του καθενός.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Τάσος Συμεωνίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1933. Ενώ σπούδαζε σε νυχτερινό γυμνάσιο, παράλληλα εργαζόταν και σε εκτελωνιστικό γραφείο.

Ως φοιτητής, ταυτόχρονα με τις σπουδές του, εργάστηκε στην Ιερά Σύνοδο από το 1948 έως το 1952 κοντά στον καθηγητή κύριο Αμίλκα Αλιβιζάτο, ο οποίος το 1952 του ανέθεσε τη διεύθυνση του παιδικού τμήματος της Χ.Α.Ν. μέχρι το 1963. Από τότε ασχολήθηκε με διάφορες άλλες δραστηριότητες όπως εκτελωνισμούς, μεταφορές, ασφάλειες, εκδόσεις και τελευταία με επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Σήμερα είναι κύριος μέτοχος και πρόεδρος Ομίλου Εταιρειών Logistics. Με τη λογοτεχνία ασχολείται, ερασιτεχνικά, τα τελευταία χρόνια.
____________________________________________________
Τάσος Συμεωνίδης: "Αποκάλυψη"

ISBΝ 960-446-074-8 - σελ. 352 - τιμή 18,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...