Ρετ Μπάτλερ - Ο τυχοδιώκτης του Νότου

Βασισμένο στο αριστούργημα της Μάργκαρετ Μίτσελ «Όσα παίρνει ο άνεμος».

Ρετ Μπάτλερ. Ο επαναστάτης, ο περιθωριακός, ο εραστής, ο τυχοδιώκτης. Ο μυστηριώδης άνδρας του «Όσα παίρνει ο άνεμος». Και όχι μόνο. Ο Ντόναλντ Μακέιγκ έρχεται να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές ενός από τους πιο γοητευτικούς πρωταγωνιστές που ανέδειξε η λογοτεχνία και λάτρεψε η μεγάλη οθόνη.

Μέσα από τα μάτια του ίδιου του Ρετ, μαθαίνουμε για τα παιδικά του χρόνια στους ορυζώνες. Για τη σχέση του με την Μπελ, την ιδιοκτήτρια ενός πορνείου. Για τις περιπέτειές του ως τζογαδόρου και λαθρέμπορου. Και, τέλος, για τη γνωριμία και τον παθιασμένο έρωτά του με τη Σκάρλετ Ο’Χάρα, τη γυναίκα που τον αγάπησε περισσότερο απ’ όσο η ίδια νόμιζε.

Μέσα από τη γλαφυρή πένα του συγγραφέα ξεδιπλώνεται μια τοιχογραφία του Αμερικανικού Εμφυλίου και, για πρώτη φορά, ξετυλίγεται η προσωπική ιστορία του Ρετ Μπάτλερ.

«Είναι το λογοτεχνικό αντίστοιχο μιας σύγχρονης πτέρυγας, η οποία προστίθεται δίπλα σε μία παλαιά φυτεία, στην προκειμένη το αριστουργηματικό Όσα παίρνει ο άνεμος. Ένα μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί.» - BARNES & NOBLE

«Στο μυθιστόρημα του Μακέιγκ οι αντιθέσεις κυριαρχούν, όχι μονάχα ως οι δύο –συχνά επώδυνες- όψεις ενός νομίσματος, αλλά και ως παραδοχή ότι για το ίδιο γεγονός μπορεί να υπάρχουν δύο ή τρεις εκδοχές, με τις οποίες ο συγγραφέας εμπλουτίζει την αφήγησή του δίχως να αλλοιώνει την ένταση και τη δυναμική της. Προσέγγιση που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην αντιμετώπιση του Αμερικανικού Εμφυλίου. Ο λόγος ισορροπεί σε μια εντυπωσιακά νηφάλια περιγραφικότητα –αν όχι ουδετερότητα-, αιχμηρός αλλά σχεδόν απολιτικός, χωρίς σπαρακτικά πάθη, ιδεολογικές αντιπαραθέσεις ή πολιτικά μίση» - Από τον πρόλογο της Εριφύλης Δ. ΜαρωνίτηΛίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ντόναλντ Μακέιγκ είναι ο βραβευμένος συγγραφέας του βιβλίου JACOB’S LADDER Που θεωρήθηκε το καλύτερο μυθιστόρημα για τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο που γράφτηκε ποτέ.

Επιλέχθηκε από τους κληρονόμους της Μάργκαρετ Μίτσελ (συγγραφέα του Όσα παίρνει ο άνεμος) για να γράψει την επίσημη συνέχεια του επικού μυθιστορήματος.

Το βιβλίο αυτό είναι το αποτέλεσμα τεσσάρων ετών δουλειάς από τον ίδιο και δώδεκα ετών από την πλευρά των κληρονόμων της Μίτσελ.

Τα δικαιώματα του βιβλίου έχουν πουληθεί σε 15 χώρες.
____________________________________________
Ντόναλντ Μακέιγκ: "Ρετ Μπάτλερ - Ο τυχοδιώκτης του Νότου" - μετάφραση: Κώστια Κοντολέων - πρόλογος: Εριφύλη Δ. Μαρωνίτη

ISBN 978-960-453-641-2 - σελ. 704- τιμή 22,41 ευρώ - έκδοση Νοεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...