Τα απόκρυφα των Illuminati

[ παρουσίαση ]

Σχεδιασμένος και γραμμένος στη λογική του βιβλίου Τα απόκρυφα του Κώδικα Ντα Βίντσι, ο οδηγός αυτός δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργεί το άλλο δημοφιλές μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν ''Οι πεφωτισμένοι''.

Τα Απόκρυφα των Illuminati μάς μεταφέρουν στη Ρώμη της μπαρόκ περιόδου, στα άδυτα του Βατικανού, στα ερμητικά κλειστά παπικά διαμερίσματα, εκεί όπου οι μυστικές θρησκευτικές σέχτες αλλάζουν τις μοίρες του κόσμου, εκεί όπου ο μεγαλύτερος δημιουργός της εποχής, ο Μπερνίνι, δημιουργεί τα περίφημα αγάλματα και κτήρια με τους μυστικούς συμβολισμούς.

Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο που επιμελήθηκε ο Νταν Μπέρσταϊν, εξέχοντες ιστορικοί, θεολόγοι, φιλόσοφοι, επιστήμονες, αρχαιολόγοι, θεωρητικοί της τέχνης, γλωσσολόγοι, αποκρυφιστές και συγγραφείς συζητάνε και αναλύουν το μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν και την εποχή στην οποία αυτό διαδραματίζεται, διαχωρίζοντας την αλήθεια από το ψέμα και δημιουργώντας ένα ερεθιστικό, γοητευτικό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο.

Λίγα λόγια για τον

Ο Νταν Μπέρσταϊν είναι βραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας και έχει γράψει έξι ακόμα βιβλία με θέματα που εκτείνονται από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι την επανάσταση της ψηφιακής τεχνολογίας. Τελευταία ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων για το μέλλον του διαδικτύου, τη διαμόρφωση ιστοσελίδων και τη νανοτεχνολογία.

Είναι ιδρυτής του Millennium Technology Ventures, μιας επιχείρησης επενδύσεων εταιρικών συμμετοχών με έδρα τη Νέα Υόρκη που επενδύει σε καινοτόμες εταιρείες. Ο Μπέρσταϊν γράφει συχνά για το μυστήριο και την πολυπλοκότητα του μέλλοντος.

_______________________________

Νταν Μπέρσταϊν & Άρνυ ντε Κέιζερ: ''Τα απόκρυφα των Illuminati'' - Μετάφραση: Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος, Ελένη Αστερίου

ISBN 960-03-4059-5 - σελ. 544 - τιμή 18,00 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...