Δυο μέρη σιωπή, ένα μέρος λέξεις & Οι άλλοι που είμαι

[ παρουσίαση ]

Η ποίηση του Σταύρου Σταυρόπουλου, σ’ αυτό εδώ το όγδοο βιβλίο του, επανεγγράφει στην πιο μεστή εκδοχή της, όλη τη μαγεία μιας διαδρομής που χάθηκε: Ποιήματα που «φωνάζουν» για την ερημιά των λέξεων που απέμειναν, για τη σιωπή του έρωτα που καραδοκεί, που εισβάλλουν στον χώρο και τον χρόνο και διαπερνούν τα πάντα, αναγγέλλοντας το τέλος. Κάτι σαν προανάκρουσμα του κενού, ενώ η ιστορία εκπνέει.
* * *

Του ιδίου: «Οι άλλοι που είμαι»

ISBN: 9789604552641 - σελ.: 80 - τιμή 9,00 ευρώ - έκδοση: Οκτωβρίου 2007

Τα μικρής διάρκειας αυτά κείμενα, που συνυπάρχουν εδώ σε ίσες ποσότητες με τις ιδέες, το απόφθεγμα, την ποίηση, τον αφορισμό και τον δοκιμιακό λόγο, θέτουν εξαρχής ένα σχεδόν ακαριαίο στοίχημα: Να καταφέρουν να παραμείνουν ανεξάρτητα ειδολογικά, εγκιβωτίζοντας συγγενείς μορφές του γραπτού λόγου εν είδει σπαραγμάτων, και παράλληλα να παρεκτείνουν -όσο μπορούν- την οπτική και το όραμα της γραφής.

Με αφετηρία τις πολλαπλές εκδοχές του εγώ που συνωθούνται μέσα στο ίδιο σώμα σαν μεγάλα επάλληλα σύμπαντα, ο Σταύρος Σταυρόπουλος αποκαλύπτει, ανασηκώνοντας ελαφρά το πέπλο των πραγμάτων, μια πυκνότατη φόρμα συναισθημάτων -στα όρια του ποιητικού παράδοξου- που προβάλλονται ως στοχασμοί πάνω στο σκηνικό των λέξεων, θυμίζοντας στενογραφημένες σημειώσεις για την άγραφη Ιστορία του βλέμματος.

Ο Σταύρος Σταυρόπουλος γεννήθηκε στο Μοσχάτο το 1961. Έχει εκδώσει εννιά βιβλία. Από τους πεζογράφους θεωρείται ποιητής και από τους ποιητές πεζογράφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...