Η μικρά νήσος

[ παρουσίαση ]

Στους παλιούς Βενετσιάνικους χάρτες, το βραχονήσι της Μαρίας εμφανίζεται σαν ένα στρογγυλό σημάδι στη μέση του Αιγαίου. Έχει μέγεθος φακής και το όνομα piccola isola, μικρά νήσος, γραμμένο με μικρό p. Στη μυθολογία το πρωτοκατοίκησαν οι Τελχίνες, αμφίβια πνεύματα της φωτιάς και των ηφαιστείων, ενώ ένας σεισμός, χαμένος στο βάθος του χρόνου, το έκοψε κάθετα στα δύο βυθίζοντας το ένα κομμάτι στην Άβυσσο.

Σ' αυτό το νησί, όπου οι θρύλοι μπλέκονται με την πιο πεζή καθημερινότητα, η Μαρία θα παντρευτεί τον άνδρα που διαλέγει για λογαριασμό της ο πατέρας της, θα τον αγαπήσει χωρίς ανταπόκριση, θα γίνει μητέρα και θα επιδοθεί στη λατρεία του σπιτιού της, όπως έκαναν και όλες οι προηγούμενες γυναίκες της γενιάς της.

Η ζωή της διέπεται από μια άγια καθημερινότητα που ούτε ο θάνατος δεν μπορεί να διαταράξει. Μέχρι που ένας δεύτερος σεισμός ανοίγει το κουτί της Πανδώρας. Η τάξη του μικρού κόσμου του νησιού γκρεμίζεται και συναισθήματα πέρα από κάθε έλεγχο κυβερνούν τη ζωή των ανθρώπων. Μυστικά, πάθη, κακίες, ένας απελπισμένος απαγορευμένος έρωτας και πάλι ο θάνατος, έρχονται να προστεθούν στο κουβάρι που είναι τώρα η ζωή της Μαρίας.

Κι εκείνη; Με τη δύναμη που η ζωή έχει οπλίσει τις Μαρίες όλων των μικρών νήσων θα προσπαθήσει με νύχια και με δόντια να κατακτήσει την εσωτερική γαλήνη που αξιώνονται οι εκλεκτοί.



Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Μάρω Κερασιώτη γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Γνωστή και καταξιωμένη στο χώρο της γλυπτικής κεραμικής με διεθνή καριέρα, πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, πολυάριθμες διακρίσεις και βραβεία, δίδαξε εθελοντικά κεραμική σε αναμορφωτήρια και φυλακές για δεκαεννιά χρόνια, ενώ έργα της βρίσκονται σε συλλογές και μουσεία σε όλο τον κόσμο.

Εμφανίστηκε στα γράμματα το 1980 με την ποιητική συλλογή «Ρευστός Καθρέφτης», κι από τότε δεν έπαψε να γράφει. Συνεργάζεται με ελληνικά και διεθνή περιοδικά, δημοσιεύοντας διηγήματα και άρθρα σχετικά με την ελληνική κεραμική, και πραγματοποιεί διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, τόσο πάνω στο αντικείμενο της εργασίας της όσο και με βάση την εμπειρία που απέκτησε δουλεύοντας με κρατούμενους.
______________________________________________
Μάρω Κερασιώτη: "Η μικρά νήσος"

ISBN 978-960-453-684-9 - σελ. 416 τιμή 17,87 ευρώ - έκδοση Φεβρουαρίου 2010 (τελευταία ανατύπωση Ιούλιος 2010, 3η έκδοση, 5η χιλιάδα)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...