H χαμένη σφραγίδα του αυτοκράτορα Ιουστινιανού

Ο γνωστός συγγραφέας λογοτεχνικών μυθιστορημάτων για ενήλικες επιστρέφει μ' ένα θεότρελο και περιπετειώδες νεανικό μυθιστόρημα που ζωντανεύει τη ζωή στο Βυζάντιο στα χρόνια του Ιουστινιανού!

Με μια συναρπαστική πλοκή και ανεπανάληπτους χαρακτήρες, αλλά και χάρτες, χρονολογικό πίνακα και βυζαντινό γλωσσάριο, το βιβλίο αυτό μπορεί να περιγραφεί ως ένας συνδυασμός Τέρι Πράτσετ και Φίλιπ Άρντερ, με ελληνική θεματολογία!

Ένα πανέξυπνο και ολότελα διαφορετικό περιπετειώδες μυθιστόρημα, όπου μια τρελοπαρέα μπουρδουκλώνεται κατά λάθος μέσα στη βυζαντινή ιστορία και την κάνει… κουλουβάχατα!

Λίγα λόγια για τον συγγραφέαΟ Θοδωρής Παπαθεοδώρου γεννήθηκε στα Δίκαια του Έβρου και κατοικεί στην Αθήνα.

Έχει δημοσιεύσει έξι μυθιστορήματα ενηλίκων, ένα νεανικό μυθιστόρημα και δύο βιβλία για παιδιά πρώτης σχολικής ηλικίας. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή σεναρίων και θεατρικών έργων.

Το μυθιστόρημά του ΟΙ ΕΦΤΑ ΟΥΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ τιμήθηκε με το Βραβείο Σύγχρονου Ελληνικού Μυθιστορήματος. Επίσης το μυθιστόρημά του ΤΟ ΑΣΤΡΟΛΟΥΛΟΥΔΟ ΤΟΥ ΒΟΣΠΟΡΟΥ έχει τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερου Έργου Μνήμης 2003-2004 στα πλαίσια του 20ού Πανελλήνιου Συμποσίου Ποίησης και Πεζογραφίας.

Διαβάστε επίσης του ιδίου:

"Το αστρολούλουδο του Βοσπόρου"

"Οι κόρες της λησμονιάς"


"Οι μάνες της άδειας αγκαλιάς"

"Σαν ταξιδιάρικα πουλιά"

____________________________________________
Θοδωρής Παπαθεοδώρου: "H χαμένη σφραγίδα του αυτοκράτορα Ιουστινιανού"

ISBN 978-960-453-160-8 - σελ. 328 - τιμή 12,90 ευρώ - έκδοση Φεβρουαρίου 2007 (τελευταία ανατύπωση Ιανουάριος 2009, 2η έκδοση)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...